Читај ми!

Потврђена Дачићева кандидатура

Републичка изборна комисија прогласила је лидера коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивицу Дачића за кандидата за председника Републике. Коалиција предала 15.666 потписа за Дачићеву кандидатуру на председничким изборима.

Коалиција Социјалистичке пратије Србије-Партије уједињених пензионера Србије-Јединствена Србија (СПС-ПУПС-ЈС) поднела је Републичкој изборној комисији (РИК) пријаву за кандидатуру Ивице Дачића за председника Србије. Дачићеву кандидатуру потврдио је РИК.

Кандидатура Дачића за председника Србије је прва кандидатура предата РИК-у, а за њено подношење прикупљено је 15.666 потписа. Предаји листе присуствовали су потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић, Александар Антић, Бранко Ружић и Милан Кркобабић.

"Реч је о човеку који ужива велики углед у јавности Србије и који може и сме јасно и јавно да каже грађанима Србије све оно што је део њихових проблема и начин њиховог решавања. Ми смо убеђени да ће наш кандидат победити на изборима", истакао је потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић.

Коалицију СПС-ПУПС-ЈС чине способни људи који се понашају домаћински и не раздвајају никога, подржавајући друштво једнаких шанси, истакао је Обрадовић.

Функционер ПУПС-а Милан Кркобабић је рекао да је, учешћем Дачића на изборима, Србија коначно добила шансу да гласа за нешто.

Функционер ЈС Петар Петровић рекао је да је та странка сигурна да ће Дачић ући у други круг избора а затим и победити, јер је досадашњим радом као министар полиције показао "храброст и јасну намеру да штити Србију и све грађане".

Дачић: Број један није резервисан само за Тадића и Николића

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС је права РИК-у поднела кандидатуру за председника као доказ да број један није разервисан за вођу демократа Бориса Тадића и лидера напредњака Томислава Николића, изјавио је новинарима у Прокупљу Ивица Дачић.

"Ја сам први поднео кандидатуру за председника то је био начин да покажем Тадићу и Николићу, кад већ хоће да се играју избора, како изгледа такмичити се са оним ко од њих има веће политичко искуство", рекао је Дачић, додајући да су се сви изненадили што је коалиција СПС-ПУПС-ЈС прва поднела кандидатуру за предсеника и у кратком року прикуплила потписе подршке.

Када буде утврђена збирна листа председничких кандидата, обавиће се жребање на основу законске процедуре. Председнички избори одржавају се 6. маја заједно са парламентраним, покрајинским и локалним изборима.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару