Читај ми!

Тадић: Имамо јасан план

Странке окупљене око листе "Избор за бољи живот" имају јасан план како да реше косовско питање и све друге горуће проблеме у друштву, рекао у Прокупљу кандидат за председника и лидер ДС-а Борис Тадић. Предстојећи избори нису обични, јер се на њима бира правац којим ће земља се кретати у будућности, рекао Вук Јеремић.

Кандидат за председника и лидер Демократске странке Борис Тадић рекао је у Прокупљу да странке окупљене око листе "Избор за бољи живот" имају јасан план како да реше косовско питање и све друге горуће проблеме српског друштва.

Тадић је поручио и да коалиција око СНС никако не сме победити 6. маја, јер ће повести земљу путем за који се не зна како ће на крају изгледати.

"Нећемо дозволити да Србија буде напуштена земља, да буде рупа на европском континенту, да млади имају мање шансе него њихови генерацијски припадници у другим земљама, да Србија буде земља без шанси. Они могу да промене Србију само на горе", поручио је Тадић истичући да за разлику од СНС, демократе никада нису одустајале суочене са тешкоћама.

"Говорили су да ћемо признати независност Косова, то нисмо урадили. Говорили су да ћемо због чланства у ЕУ продати национални интересе, сада је очигледно да то нисмо урадили. Говорили су да нам је стало до фотеља више него до живота, да не смемо да изђемо на црту. Све што су говорили била је пука неистина", рекао је Тадић.

Тадић је рекао да демократе, за разлику од осталих, нису претиле другима да ће побити стотине припадника других нација, да ће мењати границе, нису претиле политичким опонентима.

Кандидат за будућег председника је истакао и да странке окупљене у листу "Избор за бољи живот" имају јасан план за решење косовског питања, који не сме да буде само списак патриотских речи и пуких обећања.

Тај план, рекао је Тадић, изнет је највећим светским силама, а да нико у међунаорндој заједници није рекао "не" том плану.

"Нема поделе, нема признања Косова. Боримо се за сигурност за Србе који живе у енклавама на Косову. За имовину, за статус наших цркава и манастира, да никада не потпадну под руке албанских вођа у Приштини. Боримо се за потпуно посебна решења за север Косова, јер ако га Срби напусте нема српства", поручио је Тадић и нагласио "Од Срба и Косова одустати нећемо".

"Били смо изложени највећим искушењима. Очеличили се у овоме времену. И први пут када сам почео у Прокупљу победио сам, и опет ћу да победим", поручио је Тадић.

Кандидат за председника и лидер ДС-а посетио је и општине Куршумлију и Блаце. Тадић је прошетао центром Куршумлије и више од сат времена разговарао са грађанима. Победа Листе "За бољи живот - Борис Тадић" је у интересу свих грађана Србије, јер Србију очекују велики изазови, рекао је Тадић.

Јеремић: Само један човек може да води Србију

Члан председништва Демократске странке Вук Јеремић рекао је да човек који после 6. маја буде водио Србију мора да познаје и разуме свет и да говори језиком који свет говори и да у Србији постоји само један такав човек - "председник ДС и будући председник Србије Борис Тадић".

"Само један човек у Србији данас зна како да се у Бриселу избори за кандидатуру, а у исто време у Москви обезбеди вето на Савету безбедности. Само један зна да добије подршку регионалних партнера и да привуче инвестиције у Србију", рекао је Јеремић у Прокупљу.

Јеремић је оценио да предстојећи избори нису обични, јер се на њима бира правац којим ће се кретати земља у будућности.

Лидер СДПС Расим Љајић рекао је у Прокупљу да је уверен да ће листа "Избор за бољи живот" победити на изборима 6. маја, јер представници коалиције окупљене око ДС не говоре само о проблемима, већ знају и да их решавају, имају најбоље кадрове и најбољег предводника - лидера ДС Бориса Тадића.

Љајић је рекао да је сигуран у Тадићеву победу на председничким изборима, као што је сигуран и у то да ће актуелни министар спољних послова Вук Јеремић председавати Генералном скупштином Уједињених нација.

Симпатизерима је поручио да ће у кампањи бити пуно оних који ће долазити у Прокупље по њихове гласове и који ће обећавати свашта, делити пакете.

"Узмите пакете, али гласајте за нашу коалицију. Ми разумемо време у којем живимо. Разумемо проблеме који постоје. Ово је једина коалиција која има јасан план како решити проблеме. Хоћемо посао за младе људе, хоћемо инвестиције у Србију, и што је најважније, сигурност за све грађане", рекао је Љајић истичући да једино листа "Избор за бољи живот" то може да обезбеди.

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац рекао је у Ћуприји да у Србији не постоји бољи политичар и бољи државник од Бориса Тадића.

"Његова мудра и принципијелна политика, политика помирења у региону, брана је да се не вратимо на стазе где смо били, и да пуним капацитетима кренемо напред ка европским интеграцијама", рекао је Шутановац на локалној конвенцији ДС у овом граду. Шутановац је подсетио да је "ДС пре четири године градјанима Србије обећала европски пут".

"Данас након четири године, након испуњења обећања, након добијања статуса кандидата за чланство у ЕУ, тражимо од градјана Србије да нас подрже за наставак реформи, за посао и за сигурност", рекао је Шутановац.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару