Читај ми!

Николић: Србија ка истоку и западу

Србија има двоја врата - ка истоку и западу и никада не сме да заборави сарадњу са Руском федерацијом, рекао је Томислав Николић испред фабрике "Прва искра" у Баричу.

Лидер коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић рекао је у Баричу да се он залаже за улазак у Европску унију, али да Србија има двоја врата - ка истоку и западу.

"Србија никада не сме да заборави сарадњу са Руском федерацијом. Мали смо ми да се одрекнемо огромног партнера", рекао је Николић.

Николић је поручио да та странка никада неће да уради било шта што би наљутило ЕУ, осим ако, како је истакао, ЕУ буде хтела да нас одбаци постављањем немогућих услова.

"Постоје услови које народ не може да прихвати. Постоји Косово и Метохија које је српско и мора да остане српско", истакао је лидер напредњака.

Николић је присталицама напредњака испред улаза у фабрику "Прва искра" рекао да обећава да Борис Тадић више никада неће бити председник Србије, јер је, како је рекао, "током мандата више био председник Демократске странке, него председник државе".

"За њих нека гласа оних 200.000 радника које су запослили и они што су добили по 1.000 евра од акција. За нас нека гласају људи који желе да се у Србији живи боље и сигурно ћемо победити", рекао је Николић.

Током обиласка општине Обреновац, Николић је разговарао и са мештанима села Грабовац и грађанинам обреновачког насеља Гребача.

Променићемо услове пословања 

Претходно је лидер колиције "Покренимо србију" Томислав Николић обишао и општину Савски венац где је рекао да уколико не дође до промене власти, више неће бити прихода у буџету.

"Не видим ко то може да створи толике приходе, колико ова власт може да потроши", рекао је Николић после обиласка ауто-сервиса "Анђелковић" на Београдској општини Савски венац.

Николић је рекао да ће странке окупљене око СНС променити услове за пословање и да ће људима омогућити да раде и од тога могу да издражавају породице и запошљавају нове раднике.

"Банкама ћемо ограничити камате пошто су дупло веће него у ЕУ", рекао је Николић наводећи да су банке постале екстрапрофитери, који ће једног дана узети сву имовину Србије.

Николић је поручио и да ће СНС са коалиционим партнерима увести ред у област јавних набавки, у којима ће, како је рекао, бити много више стручности, а много мање мита и корупције.

"Обезбедићемо да све буде јавно, да не постоје тајне набавке и набавке без тендера. Неће се више градити мостови за које се ни две године после изградње не зна колико су коштали", рекао је лидер напредњака.

Николић је истакао да СНС жели да отвори државу према грађанима, како би знали како се троши сваки динар од пореза и да би то трошење могли да контролишу.

Илић: Да на чело Србије дође Шумадинац

Председник Нове Србије Велимир Илић прогнозирао је да ће лидер СНС Томислав Николић на предстојећим изборима добити више од 40 одсто гласова и позвао Ужичане да подрже ту коалицију како би на чело Србије дошао Шумадинац.

Илић је у оквиру кампање листе "Покренимо Србију" обишао Златиборски округ, а у Ужицу је у обраћању грађанима рекао да владајућа коалиција није ништа добро урадила за земљу и да такву власт треба мењати.

"Због тога је једина шанса за Србију наша коалиција, јер ми желимо промене и бољу Србију", поручио је Илић.

Илић је рекао да власт обмањује народ говорећи о неким новим великим уговорима уз оцену да нема говора о "скраћењу мандата", већ да је Борис Тадић поднео оставку на функцију председника Републике.

Лидер Нове Србије критиковао је власт, рекавши да је као "своје пројекте" отворила мост код Бешке, реконструисану Газелу, обилазницу око Београда, торањ на Авали и мост на Сави код Раче, иако су то, по његовим речима, пројекти које је он за време министарског мандата финансијски затворио и завршио.

Илић је претходно у Ариљу рекао да не треба дозволити да неко "обмањује овај народ и прича празне приче" да су склопљени неки велики уговори и постигнути неки договори.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару