Читај ми!

Ко су кандидати за председника

За сада је осам кандидата најавило учешће у председничкој трци. ДС верује да ће њихов лидер Борис Тадића бити председник и наредних пет година. Тадић више никада неће бити председник, узвраћају напредњаци. И остали кандидати поручују да су спремни за председничку функцију.

У дану расписивања председничких избора, странке потврђују да су њихови кандидати спремни за ту функцију.

Да би и званично ушли у борбу, остаје им још 10 дана да РИК-у поднесу пријаве - пет образаца и личну документацију и 10.000 потписа бирача. Док већина партија одлучује ко ће се борити, има и оних који коментаришу то што ће на Ђурђевдан бирачи попуњавати још један изборни листић.

У борби за мандат на Андрићевом венцу за сада су психолог, економиста, три правника, лекар, политиколог и драматург. Сарадници Бориса Тадића, који је на челу земље осам година, убеђени су да ће бити и наредних пет.

"Не сумњам уопште да ће Борис Тадић однети убедљиву победу над својим ривалом Томиславом Николићем. То је на крају крајева урадио довољно пута до сада", каже Оливер Дулић из ДС-а.

"Борис Тадић неће никада више бити председник ове земље", узвраћа кандидат напредњака за шефа државе Томислав Николић. Уверен у победу, бирачима је поручио "Згазимо их оловком".

"Србији треба нова власт и председник који познаје свој народ, који живи са својим народом", рекао је Николић и нагласио да је спреман да са СНС-ом и њеним коалиционим партнерима од 6. маја преузме велико бреме власти и велику одговорност.

Министар здравља, до данас кандидат за градоначелника престонице, сада улази у битку за место председника. Зорана Станковића у УРС-у описују као поштеног и скромног, без мрље у каријери. Лидер УРС Млађан Динкић иако није против истовремених избора тврди да су недемократски расписани.

"Расписивање избора 30 дана пре одржавања је кукавички, јер је један кандидат у предности. Тадић већ 30 дана трчи изборну трку и вуче ДС. То је недемократски и нефер", навео је Динкић.

И бивши премијер бориће се да постане будући председник. Војислав Коштуница, прихватио се кандидатуре, објашњава, да би "што боље и више заступао идеју политичке и војне неутралности, једине које ће вратити душу Србији".

"Она је реална и остварива јер ако би тврдили супротно то би значило да Србија која је вековима постојала као држава то не може да буде самостално већ да може да постоји само у заједничкој држава", каже лидер ДСС-а.

Да им ново радно место буде у Новом двору на Андрићевом венцу, потрудиће се и кандидати СПС-а, Српске радикалне странке, СВМ-а и Преокрета. Чедомир Јовановић ће своју кандидатуру образлагати сутра.

"Расписани су и председнички избори ја то пре свега доживљавам као прилику да људи одлучују мого више него партије", навео је Јовановић. 

До 15. априла у поноћ знаћемо и да ли ће се на новом бирачком листићу наћи још нека имена.

петак, 26. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару