Читај ми!

Коштуница кандидат ДСС-а за председника

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница кандидат је те странке на председничким изборима.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница кандидат је те странке на председничким изборима, одлучило је Председништво ДСС-а.

Коштуница је на конференцији за новинаре рекао да је прихватио да буде председнички кандидат да би што боље и што више заступао идеју о политичкој и војној неутралности Србије иза које, како је навео, стоје не само ДСС, већ и велики број грађана.

"Суштина те идеје је да се не буде чланица Европске уније, али да се истовремено сарађује са свим другим државама, па и са чланицама Уније, кроз конкретне споразуме. Идеја политичке неутралности није изолација земље већ сасвим супротно", рекао је Коштуница.

Према његовим речима, Србија треба односе са другим земљама да гради полазећи од својих интереса и идеја о политичкој и војној неутралности, како је оценио, може Србију извести из тренутног безизлаза.

Он је навео да кроз ту идеју Србија може сарађивати са више земаља него као чланица ЕУ, јер би чланством била усмерена само на Унију.

"То је више него активна политика. Политичка неутралност значи да Србија може као слободна боље да брани свој територијални интегритет, који се кроз чланство у ЕУ не може сачувати. Такође, улазак у ЕУ подразумева улазак у НАТО и зато смо ми за политичку и војну неутралност", рекао је председник ДСС-а.

Коштуница је оценио и да се са том идејом далеко боље могу уредити односи управо са ЕУ, као и са Русијом и САД.

"ДСС свом снагом и срцем стоји иза идеје политичке и војне неутралности Србије", поручио је лидер те странке.

Одлуку о кандидатури Коштунице за председника Србије, новинарима је у седишту те странке саопштио потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић и том приликом изразио очекивање да ће на председничким и парламентарним изборима ДСС остварити повољан резултат.

"Војислав Коштуница је највећи гарант за Србију и ДСС ће остварити повољан резултат на председничким и парламентарним изборима. Очекујемо бескомпромисну борбу и ДСС је спреман у сваком погледу", истакао је Самарџић.

ДСС: Завршићемо "Прокоп" 

Кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић каже да ће та странка кад буде на власти у Београду кроз јавно-приватно партнерство завршити железничку станицу "Прокоп".

"Кроз јавно-приватно партнерство ћемо завршити "Прокоп". Инвеститору који то буде радио понудићемо да на простору данашње железничке станице, где ће се ослободити 72 хектара земљишта у вредности од око милијарду евра, добије пословни простор", рекао је Поповић новинарима код те станице.

Поповић је навео да је 1971. године почело да се ради на београдском железничком чвору и да је до данас уложено 600 милиона евра, а да је потребно још 350 милиона.

"Срце београдског железничког чвора је "Прокоп". Овде је уложено 35 милиона евра, а потребно је још 150. Инвестиција у пословни простор који ће овде бити саградјен завршетком станице је вредна 95 милиона евра", навео је кандидат ДСС-а.

Поповић је истакао и да ће завршетком "Прокопа" бити смањена загађеност ваздуха у Београду.

петак, 26. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару