ДСС: Судбоносни избори

Србија на Ђурђевдан бира између слободе и Србије на европском путу који је већ сад погубан, рекао је лидер ДСС-а Војислав Коштунуца у Ужицу.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је на предизборној конвенцији у Ужицу да предстојећи избори нису политички, већ егзистенцијално важни за Србију, јер Србија, како је рекао, бира између слободе и погубног европског пута.

"Србија на Ђурђевдан бира између политичке неутралности, односно слободе, и Србије на европском путу који је већ сад погубан за Србију", рекао је лидер ДСС, истичући да политичка неутралност не значи изолацију земље и њен сукоб са Европском унијом.

Политичка неутралност значи да Србија неће да веже само за један савез држава, већ да жели да сарађује са свим државама, Европском унијом али и Руском федерацијом, у складу са својим интересима, а не на своју штету, рекао је Коштуница.

Он је истакао да је Србија већ изгубила 500 милиона евра директних прихода од нижих царина потписивањем Споразумом о стабилизацији и придруживању који, по његовом мишљењу, представља и почетак процеса одрицања Србије од Косова и Метохије.

Лидер ДСС-а нагласио је да се Србија никад у својој историји није везивала ни за један војни савез, напоменувши да пре чланске карте за улазак у ЕУ, све земље добијају чланску карту за НАТО. Он је запитао да ли наша земља треба да шаље младе људе да бране тудје интересе.

Коштуница је одбацио оптужбе да ДСС гура Србију у изолацију наводећи да је политичка неутралност реална за Србију и зато је позвао Ужичане да 6. маја имају на уму да ови избори нису политички већ егзистенцијално важни за Србију.

ДСС: Преиспитати ССП

Потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић поручио је да ће се ДСС залагати за преиспитивање Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом јер наноси велику штету домаћим пољопривредним произвођачима.

Поповић је током обиласка погона за производњу прерађевина од козјег млека Беокапра у Кукујевцима, рекао да је због примене тог споразума Србија директно изгубила 500 милиона евра од нижих царина, али да је индиректна штета много већа.

То је губитак радних места и затварање домаћих предузећа која су изложена неравноправној борби са много јачом конкуренцијом из ЕУ, додао је Поповић.

Ненад Поповић је навео да се пољопривредна производња у ЕУ субвенционише са 10 пута више средстава него производња у Србији и да је немогуће да српски сељак издржи борбу са таквом конкуренцијом.

"Посебно ће бити тешко од 2014. године када ће ступити на снагу потпуна тржишна либерализација и укидање царина на производе из ЕУ", истакао је Поповић.

Функционер ДСС-а је закључио да је време да Србија прогласи политичку неутралност и да почне да брине искључиво о својим, а не о туђим интересима.

Легализација је горући проблем

Kандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је данас да увођење канализације у Кумодражу није проблем и да је реч о малом улагању за град Београд.

Мештани су се жалили и на пренасељеност и на недостатак полицијске станице. Поповић је оценио да је градска власт централизовала функције града и навео да општине и месне заједнице треба да добију ингеренције за решавање проблема како становници удаљених делова града не би морали да долазе у центар.

Поповић је навео да је легализација горући проблем, а да ДС С нуду решења у том погледу.

"Кад ДС С буде учествовала у градској власти, предмети легализације који до сад нису почели да се обрадјују биће враћени из града у општине, цео поступак ће бити орочен, а размотрићемо поново систем зонирања како би, за бар 50 одсто, смањили трошкове легализације", поручио је Поповић.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару