Читај ми!

Дачић: Бићу кандидат за председника

Уколико буду расписани ванредни председнички избори, сигурно ћу бити кандидат за председника, рекао лидер СПС-а Ивица Дачић. Тадић и Николић желе да направе двопартијску Србију, поручио Дачић.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће сигурно бити кандидат уколико буду расписани ванредни председнички избори.

Дачић је новинарима у Палати Србија рекао да још не зна да ли ће председник Борис Тадић поднети оставку и када ће то учинити, јер је то питање његове личне одлуке.

Дачић је позвао Тадића да о томе брзо одлучи ако жели да и председнички избори буду 6. маја, заједно са парламентарним и локалним.

"Не знам детаље да ли ће се и када на такав потез одлучити, али ако се одлучи, ја ћу бити сигурно кандидат", рекао је Дачић.

Председник СПС-а је оценио да се лидер Српске напредне странке Томислав Николић не буни против тога да председнички избори буду заједно са парламентарним и локалним и да је то јасан показатељ да Тадић и Николић желе да направе двопартијску Србију.

"Кандидујем се да би им то онемогућио. Сигуран сам да се борба неће водити само међу њима двојицом", рекао је Дачић и оценио да су председнички кандидати доведени у позицију да у најкраћем могућем року имају кампању ако буду ванредни председнички избори.

СПС је различита од партија које представљају Тадић и Николић, указао је Дачић инсистирајући на томе да су они који су дошли на власт 2000. године допринели да Србија буде земља "изневерених прилика".

Уз подсећање да је Николић потекао из Српске радикалне странке, чија је политика, сматра Дачић, била екстремнија од Милошевићеве, лидер СПС је поставио питање да ли су онда то те две алтернативе које Србија има? Дачић, међутим, ипак сматра да постоји и "трећи пут".

Ивица Дачић је критиковао Тадића и Николића што се не изјашњавају о најзначајнијим националним питањима, већ говоре о пољопривреди и јавним конкурсима. По њему они би требало да дају одговор где је граница која се не може прећи на путу ка Европској унији и шта мисле о Косову и Метохији, притисцима у вези са Санџаком.

"Избегавају одговор на та питања и зато ћу ја сигурно бити кандидат како би предупредио намеру да направе двостраначку државу. Никада им то неће успети, то постоји само у САД и не знам зашто су се баш на њу угледали. Србија је много већа од њих двојице и ја увек гласам за Србију, а за ЕУ само док је у интересу Србије", рекао је Дачић.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару