Читај ми!

ДС: Заједнички до нових радних места

Отварање нових радних места и раст стандарда могући су заједничким напором појединца и државе, рекао Мирко Цветковић. Иза политике ДС-а стоје резултати, поручио кандидат за посланика те странке Горан Радосављевић.

Кандидат за посланика на листи ДС-а Мирко Цветковић изјавио је да ће отварање нових радних места, раст животног стандарда и бруто домаћег производа у земљи у будућности бити могући заједничким напором појединца и државе.

Цветковић је Лесковцу, у оквиру предизборне кампање листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић", посетио приватно предузеће ДЦП Хемигал, власника Живорада Демића, које се бави производњом козметике.

Мирко Цветковић је истакао да је та фирма од породичног продузећа са неколико запослених прерасла у озбиљну фабрику која ради по савременим стандардима и има скоро сто запослених.

Према његовим речима, ради се о добром примеру који треба следити, односно иницијативи појединца који има смелост да се суочи са проблемима, а са друге стране потребно је да и држава покаже интересовање и помогне.

Цветковић је истакао да ће држава у наредном периоду настојати да помогне како кроз одговарајуће повољне кредите, тако и путем подстицаја друге врсте. Мирко Цветковић је навео и да ће оснивањем Развојне банке бити омогућена повољна инвестициона средства за привреднике.

На питање новинара о одговорности државе према предузећима која су неуспешно приватизована, Цветковић је рекао да влада може да том предузећу помогне краткорочно ако има перспективу и затим га преда новом власнику, а уколико та фирма нема будућност онда мора ићи у стечај, а радницима ће бити пружена одговарајућа помоћ.

Демић је истакао да би држава и представници привреде требало да заједнички раде на побољшању услова за пословање у наредном периоду.

ДС: Иза нас стоје резултати

Кандидат за посланике демократа Горан Радосављевић рекао је да је Србија, захваљујући политици подстицања инвестиција у 2011. години, коју је водила Демократска странка, привукла око две милијарде евра инвестиција, чиме је отворено неколико десетина хиљада радних места и додао да ће лидер ДС-а Борис Тадић и у наредном периоду радити на привлачењу инвестиција.

Радосављевић је на конференцији за новинаре нагласио да је циљ ДС да Србија у наредне четири године постане лидер региона у аутомобилској и индустрији високих технологија, а тај план подразумева долазак још једног великог имена у ауто индустрију попут "Фијата" и у област високих технологија попут "Мајкрософта".

"План ДС-а и Тадића је био и биће и даље подстицање инвестиција у индустрију и инфраструктуру. Показали смо да иза наше политике стоје резултати", рекао је Радосављевић, који је и државни секретар у Министарству финансија.

Радосављевић је истакао да такав план могу да спроведу само кредибилни људи, иза којих су резултати наглашавајући да се тај кредибилититет не стиче тако што се обећавају нереалне инвестиције и пројекти.

"СНС обећава стотине милијарди евра инвестиција, али су те цифре нереалне, будући да та количина новца није стигла у цео регион у претходних 10 година", рекао је Радосављевић додајући и да се од пројекта пловног канала од централне Србије до Егејског мора одустало још пре 100 година.

Уз напомену да је у 2011. години Србија привукла много више инвестиција него било која земља у региону, Радосављевић је рекао да су те инвестиције биле усмерене у нове капацитете, производњу и извоз.

"Адекватном економском политиком и стабилном макро економском политиком допринело се да у Србију дођу 'Фијат', 'Бош', 'Панасоник', 'Бенетон'. Србија данас има 'Фијат' који планира да произведе и извезе две милијарде евра на годишњем нивоу. Ми смо план из 2008. године у потпуности испунили", закључио је Радосављевић.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару