Читај ми!

ЛДП за канцеларију Београда у Бриселу

Београд је део Европе и зато је неопходно да главни град отвори своје представништво у седишту Европске уније у Бриселу, јер је то шанса за његов развој, истакао функционер ЛДП Дејан Ранђић.

Први кандидат на изборној листи "Чедомир Јовановић - Преокрет" за локалне изборе у Београду Дејан Ранђић изјавио је да је Београд део Европе, због чега је неопходно да отвори представништво у Бриселу.

Ранђић је на Савском пристаништу код Међународног путничког терминала нагласио да Београд мора да искористи искуства која су на европском путу имале друге успешне престонице као што су Беч, Братислава, Будимпешта.

Ти градови су који су кроз оснивање канцеларија у Бриселу утицали да живот њихових грађана буде много квалитетнији.

Ранђић је напоменуо да ће једна од првих иницијатива коју "Преокрет" намерава да покрене у новом сазиву Скупштине града Београда бити да престоница добије своје представништво у Бриселу и додао да очекује да ће иницијатива бити успешно реализована.

"Морамо урадити све да ослободимо европске потенцијале овог града. Зато смо и покренули инцијативу да Београд отвори своје представништво у Бриселу. Европски потенцијали ће створити шансу за развој града", рекао је Ранђић, а саопштено је из ЛДП-а.

Иницијативу о отварању београдске канцеларије у Бриселу покренула је Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима Београда, а одборничка група ЛДП у Скупштини Београда је поднела предлоге за измену Статута града Београда како би се кренуло у реализацију те идеје у фебруару ове године, додаје се у саопштењу.

Јовановић: Нису наши сељаци мање способни

Лидер коалиције "Преокрет" Чедомир Јовановић поручио је данас да Србија мора да мења политику према пољопривреди како би отворила нова тржишта за аграр и истакао да је за развој села потребан јасан план и сигурност.

"Нису наши сељаци мање способни од сељака са запада, него су ускраћени за нормално организовану државу која уништава велике потенцијале пољопривреде", оценио је Јовановић током посете домаћинству Радоша Петрићевића у селу Турица у близини Лучана.

Зато је, сматра Јовановић, сваки покушај модернизације Србије који заобилази село, осуђен на неуспех.

"У Србији се сви слажу да је аграр велики потенцијал за развој земље, али ћуте да је лоше организована држава, без јасне политике, управо највећа препрека за успешан аграр. Ту погрешну политику морамо да мењамо, јер само са новом политиком можемо донети нова тржишта за наш аграр", поручио је Јовановић, саопштила је из Информативне службе листа "Чедомир Јовановић - Преокрет".

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару