Читај ми!

Одговорићу на бачену рукавицу

Уколико буду расписани председнички избори, учествоваћу на њима као кандидат СПС-а, рекао Ивица Дачић. Ако рукавица буде бачена, одговорићу на њу, поручио лидер социјалиста. Борба за достојанствен живот грађана се не може водити без успешних предузећа, рекао Дачић у Костолцу.

Ако рукавица буде бачена, одговорићу на њу, рекао је лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поводом најаве председника Републике Бориса Тадића да ће се сутра или у среду изјаснити о скраћењу мандата, после чега би могли да буду расписани председнички избори.

"Ако рукавица буде бачена, одговорићу. Учествоваћу у тој трци и бити кандидат за председника Србије испред социјалиста", рекао је Дачић.

Дачић је поновио да би било боље да парламентарни и председнички избори буду одржани у различито време, али је нагласио да то у овом тренутку зависи од Тадића и његове коначне одлуке.

Пред обилазак Термоелектране Костолац Б министар унутрашњих послова и лидер СПС-а је оценио да Србији у свим сегментима недостаје енергија, и то се не односи само на електроенергију, већ и на области обнављања поверења у земљу, веру у сопствене снаге и партнерску сарадњу.

Дачић је нагласио да партнерски односи Србије са инвеститорима из других делова света не значе одрицање од националних интереса, јер, како је нагласио, партнери нису налогодавци.

"Надам се да ће инвестиција у овај електроенергетски сектор значити буђење нове Србије, која ће бити јака и представљати значајан фактор у Европи, као што је то у електроенергетском систему", рекао је Дачић.

Инвестиција у ревитализацију Костолца за грађане значи отварање нових радних места, а држави и домаћим предузећима велику економску корист, рекао је Дачић.

Према његовим речима, борба за достојанствени живот грађана се не може водити без успешних предузећа, а једно од њих је и ТЕ Костолац.

"Видели смо колико је овај сектор важан у периоду ванредне ситуације током које је главно питање било да ли ће енергетски систем издржати оптерећење. Издржао је, али у времену које предстоји нови пројекти су неопходни", рекао је Дачић.

Србија је, према његовим речима, гигант у електроенергетском смислу и "морамо бити паменти па искористити те потенцијале којима смо испред других држава".

Инсистирајући на значају кинеских партнера у том појекту, Дачић је нагласио да су партнерски односи с представницима привреде из различитих делова света од огромног значаја.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару