Читај ми!

Бајатовић: Друштво једнаких шанси

Циљ Социјалистичке партије Србије је друштво једнаких шанси - да се лече болесни, школују паметни и владају најбољи, каже потпредседник те странке Душан Бајатовић.

Србији је данас потребна социјална правда, одговорни, државотворни људи и да се реч патриотизам врати на пиједестал, поручио је потпредседник Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић.

"Прва сфера интересовања партије чије идеје дели и заступа су грађани Србије који живе од свога рада и који не би смели поново да буду "плен неких непринципијелних договора", истакао је Бајатовић у интервјуу Танјугу.

"Хајде да видимо да ли је актуелна српска политичка елита у стању да изнедри предизборну кампањи која је утакмица позитивних идеја, а не политичког пљувања, лажи и спиновања", речи су Бајатовића заинтересованог да види "не колико ће странке уложити у кампању, него колико ће грађани уложити и у које странке".

Социјалисти желе, додао је, друштво једнаких шанси - да се лече болесни, школују паметни и владају најбољи, уверен да ствари не зависе од Вашингтона, Брисела и Москве већ од тога како ћемо се сами организовати.

"Шта је проблем Србије", пита Бајатовић и одговор види у следећем односу снага "један радник, један административац, један пензионер".

Што би рекли партизани "о, зар се и то може", сликовит је Бајатовић, уз поруку да се тај проблем Србије мора променити у корист радника и сељака који желе да стварају, а у чему им може помоћи СПС са "доказаном кадровском базом спремном да преузме одговорност на националном, економском, социјалном и политичком плану".

Уверен да ће и наредна влада бити коалициона, мања али ефикаснија, "искрено се нада" да у њој односи неће бити "толико компликовани, па и помало тешки као што су били у пртходној влади услед превише компромиса због учешћа, практично, 11 партија од којих је свака направила свој "феуд".

О департизацији и друштвеној одговорности, "топ теми" предизборне кампање, каже да не види ко би могао да такву идеју не подржи.

За њега важније и крупније питање је шта је са дефеудализацијом министарствава.

"Странке су направиле своје феуде у влади, не баш свака. Ми смо се трудили да се не понашамо тако, али неке које су мењале имена су направиле феудализацију својих ресора и шта сте ви ту могли да урадите. И онда кажу, имали смо слабу владу, премијера", рекао је Бајатовић.

То није тачно, додао је Бајатовић, свако је узео свој феуд и радио шта хоће и "таква наредна влада не сме да буде".

Бајатовић каже да ће сигурно учествовати у новој влади. Водићемо Србију - не страначки, не бахато, не себично, не партократски него на основу јасно постигнутог политичког договора, националног консензуса, како ћемо решавати отворена национална питања, економију и социјалне проблеме", обећава Бајатовић.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару