Читај ми!

СНС за европске стандарде

Српска напредна странка ће инсистирати да у Србији заживе европски стандарди како би имали модерну и просперитетну државу, рекао је Томислав Николић током обиласка Сјенице, Нове Вароши, Пријепоља и Чајетине.

Председник Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић каже да ће његова странка инсистирати да у Србији заживе европски стандарди, саопштено је из те странке.

"Имплементираћемо у Србији европске стандарде, како бисмо имали модерну и просперитетну државу, која ће у свом напретку моћи да иде у корак са другим развијеним земљама света", рекао је Николић током обиласка Сјенице, Нове Вароши и Пријепоља.

У разговору са члановима породице Николе Марића из Сјенице, која се бави производњом млека, Николић је оценио да су данас пољопривредници са правом љути на државу, јер се, како је рекао, Влада Србије није нимало потрудила у претходне четири године да успостави партнерски однос са пољопривредним произвођачима.

"СНС сматра да пољопривреда представља велику развојну шансу за Србију и зато будућа Влада Србије мора да води одговорну политику према пољоприредним произвођачима. Обезбедићемо веће инвестиције у пољопривреду", навео је лидер СНС-а.

Николић је у Чајетини рекао да ће напустити политику, ако неко од њега буде тражио да се одрекне Косова зарад уласка Србије у Европску унију.

"Желимо да живимо боље и да будемо у Европској унији, али не под немогућим условима, а то је да дамо Косово. Са таквим теретом, ништа нам не вреди бољи живот", изјавио је Николић на трибини у Чајетини.

Говорећи у Новој Вароши, лидер СНС-а је рекао да је Србија земља сиромаштва, великих неправди и земља у којој само власт не зна шта треба да се чини како би се то стање променило.

Он је окупљенима на новоизграђеном мосту на Лиму у центру града поручио да у држави голих и босих, гладних и жедних, сиромаштво свима товари исту муку - и Србима и Бошњацима и припадницима других националних мањина.

"Власт се задужује за потрошњу, за пензије и плате полицији, војсци и судијама, а не да се подижу фабрике. А све те дугове враћаће они који раде и по две смене и буду срећни ако, кад подвуку црту, остану на нули", рекао је Николић на скупу у оквиру кампање за изборе 6. маја.

Он је навео да је СНС боља од оних који су сада на власти и да СНС зна да 6. маја товари себи велики терет на леђа -сиромаштво, презадуженост државе, криминал и корупцију.

"Зато вас молим да 6. маја врло озбиљно приђете овим изборима. Знате с ким имате посла. Не дајте да покраду јер је то једини начин да добију изборе. Видите колико им траје кампања, а анализе кажу да нам се уопште нису примакли", рекао је Николић.

Николић је додао да је Србија кућа која има двоја врата, и за Русију и за Европску унију и да Србија хоће руско тржиште али и немачки капитал и инвестиције у Дунав, Саву, у српска села.

"Борис Тадић више неће моћи да рачуна на гласове Бошњака у овом делу Србије јер је са Демократском странком направио проблем бошњачкој националној заједници а одборници СНС и Бошњачке народне странке (БНС) одлучиваће ко ће даље водити ове општине", рекао је Мујо Муковић, председник БНС која је коалициони партнер СНС.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару