Читај ми!

Листа без Зукорлића

Муфтија Муамер Зукорлић тврди да неће бити на листи Бошњачке демократске заједнице, странке коју подржава, а чији је лидер Емир Елфић.

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић негирао је да ће се наћи на изборној листи Бошњачке демократске заједнице, странке коју подржава, а чији је лидер Емир Елфић.

"Боље је да напредујем него да назадујем", рекао је Зукорлић одговарајући на питање да ли ће, ако та странка победи на изборима, бити на листи БДЗ-а, а можда и градоначелник Новог Пазара.

Зукорлић је оптужио министра Расима Љајића да је писао тајно писмо Хашком трибуналу у коме је тражено пуштање лидера радикала Војислава Шешеља на слободу да би се, како је рекао, умањио рејтинг српских напредњака који претендују да освоје власт.

Због тога, тврди Зукорлић, Љајић неће добити "скоро ништа" гласова на локалним изборима у Санџаку. Он је Љајића назвао "потрошним зецом" који договорно са Сулејманом Угљанином трчи трку не би ли истрошио противника. У овом случају, додао је, то је БДЗ, преноси Танјуг.

"То је договорена стратегија. Да Расим буде играч на подручју Србије, а Угљанин на подручју Санџака", сматра Зукорлић који тврди да ће "овај (Љајић) изгорети, а овај (Угљанин) неће добити гласове".

Зукорлић је на трибини у Мешихату Исламске заједнице у Србији рекао да је генерал Драгољуб Дража Михаиловић "симбол покоља" над муслиманима и да ће за муслимане то "тако и остати" и након стотине година, "ма какви га судови или политике рехабилитовали".

"Свако ко буде рехабилитовао или стао на страну, колаборирао са идеологијом и политиком Драже Михаиловића, нама шаље непријатељску поруку за сва времена", рекао је Зукорлић. Како је додао, сви они који сада коалирају са онима који дижу споменике Михајловићу не могу бити пријатељи Бошњака.

Зукорлић је поручио да се муслимани никада неће помирити са таквом идеологијом, али да то, како је рекао, не значи да ће Бошњаци ратовати или да ће се светити.

Зукорлић: Право на аутономију Санџака

Говорећи о Санџаку као прекограничној регији, Зукорлић је рекао да је ту реч о историјском праву на аутономију коју нико не може оспорити.

"Нисмо тражили државу и нисмо тражили промену граница, иако се разни гласноговорници праве глуви не знам шта наслућују али морају да схвате да игнорисање историјског права мора да угрози мир и границе", истакао је Зукорлић.

Он је указао и да је лидер владајуће партије у Црној Гори Мило Ђукановић, уочи расписивања референдума о независности те државе, са Бошњачком странком потписао документ о уређењу Санџака као прекограничне регије.

Поводом изјашњавања Мухамеда Јусуфспахића за србијанског муслимана, Зукорлић је рекао да поштује став сваког човека да се изјасни како он то жели, али да то "пара уши" и да је позадина тога давнашњи програм "србизације Бошњака и асимилације муслимана".

Зукорлић је за Јусуфспахића рекао да је "већи католик од папе", али да ни он ни двојица бошњачких министара у Влади Србије за муслимане у Београду нису успели да издејствују ни муслиманско гробље.

"Муслимани у Београду морају имати свој исламски центар, џамије и друга права, а на послетку гробље, јер прича о праву на гробље је прича о праву на нестанак. Они су свели причу права муслимана на гробље које нису остварили. Муслимани ће имати у Београду гробље, али пре свега треба да добију сва друга права а, ако Бог да, то ће се догодити када БДЗ победи", рекао је Зукорлић.

Поводом позива Бошњачког националног већа, у техничком мандату, својим сународницима да бојкотују државне институције, Зукорлић је рекао да је то најбољи показатељ који говори о "подели улога између Угљанина и Љајића".

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару