Читај ми!

ДС: Гарантни фонд за жене

Модел гарантног фонда за жене треба да се примени на целој територији Србије, изјавиле су у Нишу Јелена Триван и Снежана Лакићевић. Државне субвенције, које су до сада биле намењене страним инвеститорима, треба преусмерити ка малим и средним предузећима и породичним фирмама, рекла је Триван.

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван и чланица Главног одбора те странке Снежана Лакићевић заложиле су се  су Нишу да се модел гарантног фонда за жене примени на целој територији Србије.

Триван је рекла да су жене средњих година највеће жртве транзиције и да модел из Војводине, који се показао као успешан, треба применити у целој Србији, како би се женама омогућило да дођу до сопственог бизниса.

Триван и Лакићевићева обишле су радњу "Дела Боса" Босе Милановић , која је раније 27 радила у "Пољопромету" и остала без посла.

Власница радње почела је свој бизнис тек 2006. године, уз помоћ микрокредита од 5.000 евра Фонда за развој и уз помоћ бесповратних средстава за самозапошљавање НСЗ у узносу од 90.000 динара. Она сада запошљава шест радника, а у посао су укључени чланови породице.

Триван је рекла да државне субвенције, које су до сада биле намењене страним инвеститорима, треба преусмерити ка малим и средним предузећима и породичним фирмама. Она је напоменула да малом и средњем сектору треба максимално помоћи у једноставнијим процедурама за покретање бизниса и уз пореске олакшиће поспешити веће запошљавање.

Триван и Лакићевићева су посетиле и Дом старих заната у Нишу. Лакићевићева је том приликом рекла да је тај дом пример како жене могу да, захваљујући свом умећу, допуне кућни буџет.

Лакићевићева, која је и државни секретар у Министарству рада и социјалне политике, казала је да би разлике могле да настану звог тога што жене претежно раде у текстилној индустрији, а мушкарци су запослени у сектору енергетике и рударства.

Ђилас у Сремчици и Железнику

Градоначелник Београда Драган Ђилас и носилац листе "Избор за бољи Београд" посетио је Сремчицу и Железник, где је, поред осталог, обавестио грађане да ће проблем окретнице аутобуса 521 бити решен у року од месец дана.

Мештани су упутили иницијативу да се окретница аутобуса на тој линији изгради у Улици Жикице Јовановића Шпанца, у делу који је најнасељенији и прометнији, а Ђилас их је обавестио да ће тај проблем бити решен у року од месец дана, саопштено је из градског одбора ДС Београд.

У тој улици је недавно реконструисана водоводна мрежа и повећан притисак воде, што је годинама представљало проблем домаћинствима.

Мештани Старог Железника су, како се наводи, након деценија чекања, изградњом канализационе мреже пре две године напокон могу да користе цивилизацијску тековину одвођења отпадних вода.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару