Читај ми!

Регионална хроника 30. март

У Чачку Градска изборна комисија потврдила изборну листу коалиције НС-ДСС-Велимир Илић", која ће бити под редним бројем два. Демократска странка у Крагујевцу представила пројекат за помоћ пољопривредницима, док су "Заједно за Шумадију" - Уједињени региони Србије, истакли да је приоритет изградња саобраћајне инфракструктуре. Када почнемо да размишљамо, и Србији ће бити боље, поручио је синоћ Шапчанима лидер СПО-а, Вук Драшковић.

Шабац: СПО за сарадњу са суседима и ЕУ и боље уређење државе

"Молим грађане да на овим изборима не навијају, него да размишљају! Када почнемо са размишљамо, и Србији ће бити боље, јер је стање најгоре до сада, од 2000.-те године", поручио је Шапчанима синоћ лидер СПО-а, Вук Драшковић.

О коалицији "Преокрет" са ЛДП-ом и "Богатом Србијом" он је рекао да се залаже за истину и стратешки правац будућности, јер, како каже, Србија не зна да ли ће напред, назад, ка Европи, Русији или Несврстанима.

"Наш програм је јасан-безусловна, најбоља регионална сарадња са свим суседима, брзо и најближе ка ЕУ и уређење Србије изнутра, на истим принципима на којима су уређене савремене европске државе", рекао је Драшковић окупљеним грађанима на трибини у Културном центру у Шапцу.

"Нудимо грађанима истину о свему што морамо да урадимо да бисмо живели боље. Чекају нас озбиљне реформе до преокрета у свим сегментима друштва од шалтера до највишег нивоа власти", поручили су Шапчанима, представљајући одборничке кандидате, градски лидери ЛДП-а.

Милан Чичулић, први на листи "Преокрет" у Шапцу каже да је потребна нова политика што се тиче инвестирања, у Шапцу, смањење комуналних накнада, смањење накнаде за грађевинско земљиште и низ других.

Коалиција "Преокрет" предала је листу са 69 кандидата на којој су, осим чланова ЛДП-а и партнери из Српског покрета обнове и Богате Србије.

Чачак: Потврђена листа НС-ДСС

Градска изборна комисија у Чачку потврдила је изборну листу коалиције "Нова Србија-Демократска странка Србије-Велимир Илић", која ће бити под редним бројем два.

На основу досадашњих резултата у остваривању локалне власти, ова коалиција очекује успех и на предстојећим изборима.

"Једна смо од ретких странака у Србији и Чачку, која ће говорити како нам је било, а не како ће нам бити", каже Милан Бојовић из ДСС-а.

На одборничкој изборној листи "Нова Србија-ДСС" у Чачку је и 26 жена.

Крагујевац: "Заједно за Шумадију"- УРС за развој инфраструктуре

Кандидат за градоналченика "Заједно за Шумадију" - Уједињени региони Србије, Верољуб Стевановић са сарадницима, посетио је Месне заједнице Углешница, Денино Брдо и Виногради. Том приликом је са мештанима тих насеља разговарао решавању комунамин проблемима у тим деловима града.

Најављено је да ће већ од наредне недеље почети радови на асфалтирању улица у месној заједници Угљешница.

"Те захтеве је дефинисао Савет Месне заједнице Угљешница. Реч је о улицама Лазара Пантелића, Владике Валеријана, Наде Димић и Божидара Масларића. Угљешница ће добити и ново игралиште за децу, водоводну линију и канализациону мрежу", рекао је кандидат за градоначелника Крагујевца Верољуб Стевановић.

Вредност најављених радова је 40 милиона динара, а према најавама би требало да буду завршени до краја године.

Обилазак ових месних заједница Стевановић је завршио посетом компанији "Куч" у насељу Виногради где је са пословодством разговарао о производним капацитетима те млекаре и приоритетима у изградњи тог дела града.

Демократска странка у Крагујевцу, најављује да ће после преузимања локалне власти у том граду, основати Услужно прердузеће "Бесплатне хладњаче - Крагујевац" и пољопривредницима обезбедити складиштење и продају воћа и поврћа на тржитима Русије и Европске Уније.

"Овај пројекат ће допринети промени карактера рада и функционисања администрације у Крагујевцу. Градска управа ће на овај начин бити сервис грађана, а не њихов властодржац.

Оснивањем овог предузећа биће омогућено бесплатно складиштење воћа и поврћа регистрованих пољопривредних произвођача. То ће знатно смањити незапосленост наших суграђана и подстаћи развој приватног предузетништва", рекао је Душан Обрадовић, председник Градског одбора Демократске странке у Крагујевцу.

Демократе процењују да ће на овај начин запослити око шест и по хиљада нових радника, повећати прилив новца у градску касу и на тај начин смањити кредитна задужења Крагујевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару