Читај ми!

СНС против тржишта моћника

У Србији не постоји класично тржиште, већ само тржиште локалних и републичких моћника, рекао Томислав Николић. СНС ће, уколико дође на власт, издвојити велика средства за развој пољопривреде, поручио Николић.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је у Осечини да у Србији не постоји класично тржиште, већ само "тржиште локалних и републичких моћника".

"Ако нисте у том њиховом систему, џаба вам што имате најбољи и најјефтинији производ. Зато је потребан нови систем јавних набавки, како би грађани најмање платили оно што неко у њихово име гради или купује", рекао је Николић током обиласка предузећа Дал у Осечини.

Николић je учествовао и на предизборном скупу у Ваљеву, где је рекао да ће први задатак коалиције око СНС-а, уколико дође на власт, бити да обезбеди да нико не краде од грађана.

"Ми ћемо, када победимо, хапсити криминалце, ако међу њима буде и политичара нисам им ја крив - што су узимали из туђих џепова", рекао је Николић. Он тврди да се према подацима ЕУ, у Србији сваке године кроз јавне набавке украде 500 милиона евра.

Раније данас Томислав Николић је рекао да ће коалиција окупљена око СНС-а, уколико дође на власт, издвојити велика средства за развој пољопривреде.

"Ако подигнемо село, подићи ћемо и градове. Јер, живот на селу је постао неподношљив, сви су побегли у градове. Лепше живе незапослени у граду, него људи који на селу обрађују имања", истакао је Николић у разговору са грађанима Уба.

Морамо да кренемо од нуле, зато ћемо много тога што држава има уложити у пољопривреду додао је Николић.

Према његовим речима, страни инвеститори се жале на бројне бирократске процедуре и додао да "многи из државног апарата покушавају од њих да траже мито".

СНС: Дуг пут до ЕУ

Лидер СНС је поновио да се залаже за улазак у Европску унију, али да је до ЕУ дуг пут и да за то време Србија мора да живи и ради, иначе, како је рекао "нећемо имати са чиме да дођемо до ЕУ".

"Нећемо имати ни опанке", рекао Николић. Током посете Убу, Николић је обишао и домаћинство Душана Крстоношића у селу Совљак.

У разговору са грађанима Лајковца и Љига, Николић је рекао да та странка жели да створи државу која ће бити у рукама најспособнијих људи, а не у рукама странака.

"Наша јавна предузећа водиће најбољи људи, без обзира на то да ли су чланови СНС", рекао је Николић. Он је рекао да СНС жели да створи нормалну државу у којој свака власт треба да обезбеди сагласност свих грађана.

"Нисмо ми Богом дани, имамо ми много проблема које треба да решавамо са свим грађанима Србије, а један од њих је и проблем Косова и Метохије, који не треба да решава било која партија већ народ, па како народ одлучи, нека тако буде", рекао је Николић.

Лидер напредњака је такође грађанима рекао да за Ђурђевдан, 6. маја, не почињу да славе ујутру, него увече када буду објављени резултати избора.

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару