Читај ми!

СРС: Интеграције повећавају незапосленост

Евроинтеграције Србије ће повећати незапосленост у земљи, изјавио Зоран Красић. Потпредседник СРС-а рекао и да се све странке баве отварањем нових радних места, а нико фискалном политиком.

Српска радикална странка сматра да ће евроинтеграције Србије изазвати повећање стопе незапослености, рекао је потпредседник те странке Зоран Красић.

Потпредседник СРС је подсетио да се већина странака у предизборним кампањама фокусира на обећању да ће отворити радна места, "а да се нико не бави фискалном политиком".

Красић је на конференцији за новинаре одржаној испред Министарства финансија навео да ће укидањем царина на робу из ЕУ Србија имати мањи прилив у буџет, као и да домаћа роба због "дампинг" цена неће бити конкурентна, што ће све резултирати мањим бројем радних места.

"Ми не можемо да имитирамо модел Француске и других земаља ЕУ које су биле колонијалне силе 500 година и акумулирале капитал, док сми ми у том периоду робовали. Мања продаја домаћих производа знаћи мање радних места", рекао је Красић и додао да Србија треба да тражи сопствени економски модел.

Он сматра да производи из Србије не могу бити конкурентни ако је каматна стопа на капитал преко 13 процената.

"То знатно утиче на цену (производа), а ми не можемо да субвенционишемо производњу колико земље ЕУ", рекао је Красић.

Он је поновио став радикала да држава не треба да запошљава, већ да ствара амбијент за отварање нових радних места.

Војводина неће постати република

Војвођански радикали критиковали су захтев неколико невладних организација и политичких странака да та покрајина постане република у оквиру федералне Србије уз поруку да радикали то неће дозволити.

Неколико невладиних организација, политичких странака и појединаца, укључујући Живана Берисављевића и Ђорђа Суботића најавили су конвенцију 1. априла, на којој ће затражити подршку јавности за преуређење Србије у савезну државу, у чијем саставу би биле Република Србија и Република Војводина.

Заменик шефа посланичке групе радикала у Скупштини Војводине Саша Сантовац рекао је да се прича о Војводини као федералној јединици увек понавља пред изборе.

Сантовац је додао да "сепаратисти увек забораве и превиде да у свим представничким домовима, од републике, преко покрајине до општина и градова седе српски радикали, који ни по коју цену неће дозволити да та врста њиховог сепаратизма било кад и било где прође".

Према његовим речима, такве идеје су део маркетиншке кампање, чији је циљ да унесе немире међу већински српски народ и помути добре односе с другим националним заједницама у Војводини.

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару