Читај ми!

Регионална хроника 26. март

За локалне изборе у Ивањици изборну листу предала коалиција СПС-ПУПС-СДПС, а у Житорађи Јединствена Србија најавила коалицију са СПС-ом и на локалном нивоу. У Шапцу, на локалне иѕборе, заједно излазе СНС, НС, ПСС и Ромска партија, а ДСС са Уједињеном сељачком странком. У Чачку почела предизборна кампања за локалне изборе Коалиције ДС-СДПС - ЗС - ГГ "За Чачак".

Коалиција "Избор за бољи живот - Борис Тадић" за локалне изборе у Чачку, почела је предизборну кампању представљањем одборничких кандидата у центру града.

"Ми имамо јасан план како да од пензионера до младих и од овог места направимо боље место за живот", рекао је Дмитар Поповић из Демократске странке.

Коалицију "Избор за бољи живот - Борис Тадић", за 75 одборника Скупштине града Чачка, чине Зелени Србије, Социјалдемократска партиј Србије Расима Љајића и Група грађана "За Чачак".

Ивањица: Коалиција СПС-ПУПС-СДПС за развој туризма и пољопривреде

За локалне изборе у Ивањици је изборну листу предала коалиција  Социјалистичке партије Србије, Партије уједињених пензионера и Социјалдемократске партије Србије.

Кандидати за одборнике нагласили су да ће се залагати за развој туризма и пољопривреде, првенствено Голије, уређење градског језгра, запошљавање младих и решавање проблема предузећа која тешко послују у ивањичком крају.

Шабац: СНС и ДСС предали одборничке листе

Представници Српске напредне странке са коалиционим партнерима, Новом Србијом, Покретом Снага Србије БК и Ромском партијом, предали су одборничку листу за локалне изборе у Шапцу са поруком да је после 12 година време за промену власти.

"Учинићемо све да у наредном периоду поправимо материјални положај грађана, запослимо највећи број младих људи, да их не запослимо као политички подобне", каже  Драган Томић, председник Окружног одбора СНС.

Забринуте за стање у друштву, као што кажу, после синоћне трибине, представнице жена из ове коалиције шетњом су исказале спремност за промене и јавне функције.

Комплетну одборничку листу за предстојеће изборе у Шапцу, са око 3.000 потписа изборној комисији предали су и представници коалиције Демократске странке Србије и Уједињене сељачке странке поручујући бирачима да имају одговоре и решења на многа питања.

"Желимо да остваримо што бољи изборни резултат и да се задовоље захтеви и очекивања најширег слоја становништва, а то су интелектуалци, радници и пољопривредници", каже Александар Павловић, први на листи ДСС-УСС.

У Уједињеној сељачкој странци поручују да ће се реално и одговорно борити за бољи живот грађана у селу које, као што кажу, све више сиромаши и замире.

Житорађа: Јединствена Србија најавила коалицију са СПС-ом

На трибини у Житорађи Јединствена Србија представила је кандидате за будући сазив Скупштине општине и најавила коалицију са СПС-ом и на локалном нивоу.

"Ми се залажемо за Србију, да се живи. То је наш програм - сарадња са Европом и целим светом", каже председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

Како обећавају у ЈС,приоритет ће бити већа улагања у пољопривреду која је основна делатност житеља тог краја.

Нови Пазар: Решавање проблема Бошњака

Председник извршног одбора Бошњачке демократске заједнице Сеад Шаћировић разговарао је у Новом Пазару са судијом вишег суда Суливан регије у Држави Њујорк, Франком Лабудом. Шаћировић је Лабуду упознао са, како се наводи у саопштењу, "притисцима на ову странку и на гласаче да на изборима не подрже санџачки блок оличен у БДЗ".

У саопштењу даље стоји да је Лабуда изразио спремност да помогне у решавању проблема са којима се суочавају Бошњаци.

СНС у Крагујевцу предао изборној комисији листу за предстојеће локалне изборе.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару