Читај ми!

Нема реформи без стабилне владе

Предстојећи избори важни за будућност Србије, поручили у Нишу Драган Шутановац и Расим Љајић и додали да нема успешних реформи без стабилне владе.

Потпредседник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац и председник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расим Љајић рекли су у Нишу да су предстојећи избори важни за будућност Србије и да нема успешних реформи без стабилне владе.

Шутановац је, на трибини за младе, рекао да се на наредним изборима брани европски систем вредности, као и да постоје странке које неискрено подржавају европски пут Србије и странке које су против уласка Србије у ЕУ.

"За оне који су против, говориће се у будућности да нису разумели време у коме сада живимо", навео је Шутановац и оценио да се на наредним изборима брани европски систем вредности".

Он је оценио да је Србији потребан оптимизам и да верује да ће све странке после избора показати да желе бољи живот у Србији.

Шутановац, који је и министар одбране, рекао је да је у претходне четири године, у склопу професионализације Војске Србије, примљено 10.000 младих војника који у војску не иду са календаром у руци, већ за то примају плату и обезбеђују егзистенцију себи и својим породицама.

Говорећи о потреби младих, који заснивају породицу, да себи обезбеде стан, Шутановац је рекао да је кредитни рејтинг земље порастао и да уз државну помоћ и повољне стамбене кредите треба створити услове како би се лакше дошло до крова над главом.

"За нешто више од четири године у војсци смо стамбено збринули 5.000 породица на различите начине, доделом станова или стамбеним кредитима", рекао је Шутановац и подсетио да 15 година пре тога није ништа урађено у тој области.

Две опције

Љајић је рекао да после 6. маја постоје две опције: "Да странке у коалицији са ДС формирају владу или да математички нико не успе да обезбеди већину и да се иде поново на гласање што би била катастрофа".

"Ако сви говоре да ДС има велику шансу да формира владу, онда нека та победа буде убедљива, да не зависимо од једног или два посланика и да можемо да формирамо стабилну владу", навео је Љајић који је и министар рада и социјалне политике.

Према његовим речима, потребно је формирати стабилну владу, јаку, антикризну и са што мање странака.

Он је рекао да није време за велика обећања, мада искуство ранијих избора показује да су странке које су обећавале и лагале најбоље пролазиле.

"Важан је разултат избора, али је важнији образ", рекао је Љајић и додао "да вреди ризиковати и рећи грађанима истину".

Он је рекао да листу за коју се залаже предводи Борис Тадић и да је та политика донела резултат, као и да је статус кандидата за ЕУ верификација тог резултата и доказ да се Србија мења на боље.

Љајић и Шутановац су скренули пажњу младима да добро проанализирају све листе и упореде људе који се на њима налазе.

Љајић је поручио да листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић" има визију и реалан план за опоравак економије, уређење државе, борбу против корупције и криминала, за европски пут Србије и план помоћи социјално најугроженијем становништву.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару