Читај ми!

Зукорлићева изборна порука

Ниједан бошњачки глас не сме да оде бошњачким странкама, које ће на изборима наступити са неком од београдских партија, рекао главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић. Све београдске политичке опције имају исти циљ - да Бошњаке још једном преваре и узму им гласове, сматра Зукорлић.

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић поручио је да ниједан бошњачки глас не сме да оде бошњачким странкама, које ће на изборима наступити са неком од београдских политичких партија.

"Онај ко је закачен за Београд директно за Тадића, Динкића, Дачића, Јовановића или, свеједно, за Николића - он није наш и не сме да добије бошњачке гласове", рекао је муфтија на трибини у мешихату Исламске заједнице у Србији.

Муфтија, који тврди да није ушао у политку, већ да само о њој прича, тврди да све београдске политичке опције које су нашле своје шалтерџије у Санџаку имају исти циљ да Бошњаке још једном преваре и узму им гласове.

"Једини начин је да ми добијемо наше непосредне представнике. Наше, које ћемо ми директно бирати. Па, тек после избора видети шта је добро за бошњачки народ", поручио је Зукорлић коме је блиска Бошњачка демократска заједница (БДЗ) којом руководи Емир Елфић.

Муфтија је рекао да "аутентичне институције Бошњака" сада немају ниједног одборника или посланика. Зато, додао је, Бошњаци неће имати шта ни да изгубе.

Зукорлић је критиковао бошњачке политичаре у Влади Србије, Сулејмана Угљанина, а посебно Расима Љајића, за кога је рекао да има две странке и да је у Санџаку потписао коалициони споразум између своје велике странке, велике као Србија и мале странке, мале као Санџак.

Након одлука да се лидери двеју мањинских странака Мирсад Ђерлек и Мујо Муковић, приклоне Уједињеним регионима Србије, односно Српској напредној Странци, ситуација у Санџаку је, тврди муфтија, потпуно рашчишћена када су избори у питању.

Упитан да ли међу Србима има пријатеља којима би могао живота да повери, муфтија је рекао да није имао пуно прилика да сарађује са "припадницима српског корпуса", осим у време када је сарађивао са убијеним премијером Зораном Ђинђићем за кога, како је рекао, сматра да му је био једини пријатељ.

Зукорлић је похвалио рад полиције у Новом Пазару и Санџаку, за разлику од правосудних органа, али је рекао да ће сва отворена питања, укључујући и питање начелника полиције, решавати БДЗ, после победе на изборима.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару