Читај ми!

Потврђена листа СПС-ПУПС-ЈС

Очекујем да ћемо на изборима освојити 15 одсто гласова, рекао Ивица Дачић након што је коалиција СПС–ПУПС–ЈС предала изборну листу за изборе 6. маја. Србију нико неће успети да сведе на две странке, то је хтео и Слободан Милошевић, али му није успело, рекао је Дачић.

Републичка изборна комисија потврдила је изборну листу коалиције Социјалистичка партија Србије–Партија уједињених пензионера Србије–Јединствена Србија (СПС–ПУПС–ЈС)

Изборну листу "Ивица Дачић – СПС–ПУПС–ЈС" за учешће на парламентарним изборима 6. маја, коју је подржало 13.800 бирача, има 250 кандидата за посланике у републичком парламенту, а РИК-у је предата седма.

Први на листи је Ивица Дачић, други је Јован Кркобабић, трећа Славица Ђукић Дејановић, четврти Драган Марковић, а пета Дијана Вукомановић.

Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је новинарима, по предаји изборне листе, да очекује боље изборне резултате него на претходним изборима када је та коалиција освојила 7,6 одсто гласова.

"Очекујем да ћемо овог пута имати двоструко више гласова", навео је Дачић и поручио да у овој кампањи СПС–ПУПС–ЈС неће лагати грађане, јер су се у протекле четири године показали својим радом и резултатима.

"Ако некога до сада нисмо уверили да треба да гласа за нас, нећемо га уверити ни за ових неколико недеља", навео је Дачић.

Ивица Дачић је рекао да је Србији потребна сигурна рука која ће да је води и одговорна власт. "За нас постоји једино и увек Србија. Наравно да желимо у ЕУ, али не на штету националних интереса", нагласио је Дачић.

Лидер социјалиста позвао је представнике политичких партија да објасне одакле им средстава за скупе изборне кампање, билборде и спотове.

"Било би поштено да они који су се бавили демагогијом и предлагали да свако плати своју кафу на седници Владе или они који су тврдили да ова Влада много троши и да би они били рационалнији, да објасне сада одакле им паре – да нису можда зарадили од чланарине", рекао је Дачић.

Ивица Дачић је, описујући предизборну кампању, рекао да су домаће животиње у шталама у опасности да угину „од силних мириса парфема" и оценио да се у овој кампањи користи све оно за шта је оптуживан Слободан Милошевић.

"Када погледате све оно што су замерали Милошевићу и СПС-у, па има ли нешто од тога да они не користе сада, од пресецања врпци, па надаље", навео је Дачић и додао да за време кампање неће злоупотребљавати своју функцију, али да ће наставити да обавља посао министра унутрашњих послова.

Дачић: Србију не могу да сведу на две странке

Лидер СПС-а поручио је и да Србију нико неће успети да сведе на две странке и указао да је то хтео и Слободан Милошевић, али да му није успело.

"Знате како је то било лепо у то време Слободан Милошевић и Вук Драшковић поделе колач, исто као што то сада хоће да ураде Борис Тадић и Томислав Николић. Е, па не може, новчић се можда налази у неком другом делу чеснице", истакао је лидер социјалиста.

Ивица Дачић је истакао да је Међународни монетарни фонд сада министар финансија у Србији, али да ће се то променити ако СПС освоји довољно гласова.

"Ако ми будемо имали довољно гласова, неће се они овде дуго задржати, зато што не могу они да управљају животом Србије. Хвала им лепо, али нека нађу другу земљу за своје експерименте", истакао је Дачић.

Председник ПУПС-а Јован Кркобабић рекао је да је у протеклом периоду Влада Србије урадила доста за положај пензионера и социјално угрожених категорија и да тај посао треба наставити.

"Србији је потребна одговорна влада која ће одредити приоритете", рекао је Кркобабић.

Председник ЈС-а Драган Марковић рекао је да у кампањи влада вирус, "али не грипа, него лажи". Марковић је поручио да ће, уколико буду расписани председнички избори, кандидат листе СПС–ПУПС–ЈС бити Ивица Дачић.

"Ми смо једина групација на политичкој сцени која је била на власти, а има дупло већу популарност него на изборима 2008. године. То значи да су грађани веома добро оценили наш рад и увидели да треба да имамо много више посланика у парламенту да бисмо могли да реализујемо наша обећања", навео је Марковић.

недеља, 28. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару