Читај ми!

Регионална хроника, 21. март

Листе кандидата за одборнике предале коалиција СПС-СДПС у Лозници, СПС-СДПС-ПУПС у Ваљеву, где је своје кандидате представила и ДС. У Нишу СНС одржао конференцију за новинаре, а у Ужицу УРС предао листу за градску скупштину. У Кикинди коалициони споразум потписали општински одбори СПС, ЈС и СДПС.

Социјални програм је оно што је заједничко СПС-у, Јединственој Србији и Социјалдемократској партији Србије, чији су општински одбори у Кикинди потписали коалициони споразум.

Први човек кикиндског СПС-а Милош Латиновић истиче да се у Кикинди мора много учинити, јер се дошло у "један тежак и незавидан положај", подсећајући да је Кикинда некад била развијен индустријски центар.

Много се мора учинити и у области социјалне заштите, пре свега, на подршци људима који желе да стварају породицу и децу, рекао је Латиновић.

Врање: ДС почела предизборну кампању

Коалиција "За демократско Врање - Горан Стефановић" одржала је прву изборну конвенцију. Коалициони договор потписали су Демократска странка, Либерално-демократска партија, Српски покрет обнове, Демохришћанска странка Србије и Зелени Србије.

Развијено и стабилно Врање као део европске развијене Србије, суштина је политике свих странака, потписница коалиционог договора.  Председник Градског одбора ДС Горан Стефановић каже да су се окупили око исте идеје -  другачије Врање, одговорније и развијеније - и да имају идеју како треба разијати економију и привреду.

Кандидат коалиције "За демократско Врање - Горан Станковић" за градоначелника Врања је Игор Андонов.

Ниш: Конференција за новинаре СНС-а

Српска напредна странка у Нишу ће изаћи на изборе заједно са Новом Србијом, ПСС Богољуб Карић и Покретом социјалиста. Потписујући коалициони споразум, челници ових партија у Нишу рекли су да је реч о победничкој коалицији и да ће локални избори у Нишу бити референдум - за и против актуелне власти у Нишу која је, како су навели, довела град у катастрофалан положај.

Напредњаци су на конференцији за новинаре изнели тврдњу да су челни људи Уједињених региона Србије у Нишу још 2007. године као мито примили два стана и пословни простор.
 "Грађани који долазе код нас често се питају ко их је покрао, Српска напредна странка је спремна да им да одговор на то питање", рекао је Момир Стојановић, председник Окружног одбора СНС. "Ми ћемо у првом делу кампање указивати на низ пропуста у многим нишким јавним предузећима, наводећи конкретна имена, док ћемо у другом делу кампање говорити о решењима која ћемо применити да бисмо решили проблеме."

Напредњаци су УРС оптужили и за претње члановима и симпатизерима СНС-а у Дољевцу. У окружном одбору напредњака наводе да су о свему обавештене Полицијске управе у Нишу и Дољевцу, али да до данас нико није ништа предузео.

Шабац: ДС представља посланичке кандидате

Демократска странка, као главна политичка снага, прва је предала листу  за локалне изборе у Шапцу, са једнаким бројем кандидата из села и града, осморо млађих од 30 година, а сваки трећи кандидат за одборника је жена - речено је током представљања програма, чија је окосница даље  привлачење инвеститора и улагање у пољопривреду.

"Подршка на изборима 6. маја значи подршку политици која ће омогућити да Шабац буде корак испред, која ће донети нашем граду стабилан и сигуран развој", рекао је  Милош Милошевић, кандидат ДС Шабац за градоначелника и посланика.

Демократе су представиле и шесторо посланичких кандидата  који су, како је речено, бирани на основу људских и професионалних квалтета.

Лозница: Коалиција СПС-СДПС предала листу одборничких кандидата

Коалиција Социјалистичке партије Србије и Социјалдемократске партије Србије предала је синоћ Градској изборној комисији у Лозници изборну листу са 59 кандидата за локалне изборе.

"Имамо скоро идентичне програме и заједничке циљеве", каже Јовица Тодоровић, носилац листе Ивица Дачић СПС - СДПС Расим Љајић, "пре свега борба за запошљавање, отварање нових радних места, борба против сиромаштва и велики рад за развој Града Лознице."

На листи СПС - СДПС у Лозници су 53 кандидата СПС-а и шесторо из СДПС-а. Нови сазив Градске скупштине имаће 59, уместо досадашњег 51 одборника.

Ужице: Представљање одборника коалиције "За бољи живот - Борис Тадић"

Ужичанима су се представили кандидати за одборнике коалиције "За бољи живот - Борис Тадић" коју, уз Демократску странку, чине Српски покрет обнове, Социјалдемократска партија Србије и Удружења грађана Моје Ужице и Покрет за Ужице.

"Људи који су на овој листи, гарантују својим досадашњим радом, залагањем и стручним и породичним, афирмишући се у друштву, да ће сигурно бити прави представници грађана Ужица", рекао је у разговору са суграђанима носилац листе Јован Марковић. "То што смо, за два дана, добили подршку више од 2.000 људи, говори у прилог томе да постоји поверење."

Коалиција је представила 67 одборничких кандидата, колико је и места у градској скупштини.

Представљање кандидата за одборнике

У Ваљеву, кандидате за посланике и одборнике представили Демократска странка и коалиција Социјалистичка партија Србије, Партије уједињених пензионера и Социјалдемократске партије Србије, а у Ужицу су листу кандидата за одборнике предали Уједињени региони Србије.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару