Читај ми!

Притисци због Косова

Земље Европске уније и САД тражиле од Србије да не распише изборе на Косову, каже Ивица Дачић. Лидер СПС-а позвао председника Тадића на договор о председничким изборима.

Министар полиције и лидер социјалиста Ивица Дачић рекао је да су земље Европске уније и САД тражиле од Србије да не распише изборе на Косову, али да је та опција за њега била неприхватљива.

Дачић је рекао да Србија расписивањем избора на целој својој територији никога не угрожава, као и да је то урађено у складу са Уставом и Резолуцијом Савета безбедности УН 1244.

Министар је рекао да док је социјалиста на челу Скупштине Србије и док има надлежност да распише локалне изборе "не долази у обзир" да они не буду расписани.

"Пошто је Славица Ђукић Дејановић потпредседница Социјалистичке партије Србије, ни она није могла да уради другачије", рекао је Дачић.

Дачић је, после доделе одликовања припадницима МУП-а у Палати Србије, рекао и да је добро што ће актуелна влада, једина после оне коју је водио Мирко Марјановић, завршити свој мандат и да очекује да ће се политички живот у Србији наставити у том духу.

Без договора о председничким изборима

Лидер СПС-а је рекао да није постигнут никакав договор о одржавању председничких избора и апеловао на саветнике председника Србије Бориса Тадића да шефа државе пусте да одлуку донесе сам.

"Ако не желе изборе 6. маја то се онда каже, овако мислим да није добро ни за Бориса", рекао је Дачић.

Дачић је, пред почетак седнице Главног одбора, рекао да од Тадића зависи да ли ће бити председничких избора, а од председнице Скупштине Србије Славице Ђукић Дејановић, која је и потпредседница СПС, када ће ти избори бити одржани.

"Ако неко жели да калкулише онда и ми можемо да калкулишемо. Чини ми се да овако није добро ни за Бориса и апелујем на његове саветнике да га пусте да донесе одлуку", навео је Дачић.

Дачић је поручио Тадићу и председнику Српске напредне странке Томиславу Николићу да неће успети да поделе Србију на два дела и да ће бити изненађени резултатима избора.

"Могу они да причају колико хоће да неће да се договорају, али су им интереси исти, да постоје само њихове две странке. То ће бити - никад", рекао је Дачић.

Дачић: СПС није ничији привезак

На питање зашто је најавио да ће на изборима победити и Тадића, а протекле четири године је говорио о стратешком партнерству с ДС-ом, Дачић је одговорио да није чуо како је ДС рекао да неће победити СПС.

"Тако и ја хоћу да победим и Тадића и Николића. СПС није ничији прирепак и привезак. Србија не припада Тадићу и Николићу", рекао је Дачић.

Уочи седнице Главног одбора, Дачић је рекао да очекује добар резултат на изборима, јер се  СПС, како је рекао, није доказивао на речима него радећи свој посао.

"Наша кампања неће бити обећања и преваре, него ћемо народу говорити оно што је стварно могуће остварити", рекао је Дачић.

Дачић је такође рекао да не може да схвати да би неко из иностранства, Америке, Русије или Израела, алудирајући на информације у јавности да кампању ДС води америчка фирма, а СНС неко из Израела, могао боље да познаје прилике у српском народу.

Социјалистичка партија Србије одржала је вечерас седницу Главног одбора на којој је, према најавама, требало да се утврди листа кандидата за будуће посланике Скупштине Србије. Седница је одржана иза затворених врата.  

понедељак, 29. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару