Читај ми!

Регионална хроника, 19. март

У Пироту радикали представили изборну листу за локалне изборе, у Зрењанину СДПС отворила нове просторије, ЛСВ одржала трибину у Ченти, ДС предала листу за локалне изборе у Новом Бечеју. УРС предао листу за изборе у четири од пет нишких општина, а у Новом Пазару кандидате представила Бошњачка народна партија. У Александровцу одржан први предизборни скуп Покрета радника и сељака.

Покрет радника и сељака, коjем је од оснивања, октобра прошле године, приступило 30 организација, првим предизборним скупом у Александровцу означио је почетак кампање за парламентарне и локалне изборе у Жупи.

У Покрету рачунају на велики изборни потенцијал због чињенице да представљају квалитативно нову појаву на српској политичкој сцени:

"Покрет је формиран зато да би државу вратио грађанима, да би победио организовани криминал и да би победио корупцију и монопол", каже проф. др Зоран Драгишић, председник Покрета. "Највећу корист од испуњења тих циљева имали би они који производе материјална добра за ову земљу од којих сви живимо."

Пирот: Адут радикала - јака одборничка листа

Пиротски  радикали  очекују  добре  резултате  на  локалним  изборима. "Заступљеност  младих  је  можда најзначајнија ствар  у  нашем  општинском  одбору", каже  Бојан  Илић, председник  општинског  одбора  СРС. "На  нашој листи  је  двадесеторо  младих  испод  35  година,  и  ми  се  тиме  поносимо."

На листи пиротских радикала је и преко 40% жена, а на изборима ће имати три  кандидата  за  председника  општине. Они истичу  да  су  спремни  за  сарадњу  са  свим  политичким  партијама  и  коалицијама  - осим  са  Српском  напредном  странком.

Средњи Банат: СДПС у Зрењанину, трибина ЛСВ у Ченти, ДС у Новом Бечеју

Приликом отварања нових просторија Социјалдемократске партије Србије у Зрењанину, Урош Кандић, председник Градског одбора СДПС, истакао је да ова партија на покрајинске и локалне изборе излази са Социјалистичком партијом: "Град Зрењанин је највећа жртва транзиције и покушаћемо да повратимо углед ове средине."

СДПС у Зрењанину има око хиљаду чланова и раскинула је досадашњу сарадњу са покретом Равноправност.

Лига социјалдемократа Војводине своје предизборно представљање у Средњем Банату почела је трибином у Ченти. На трибини је говорио Бојан Костреш, заменик председника ЛСВ, који је истакао да је Покрајини потребна агресивнија амдинистрација, како се не би зависило од Београда:

"Седам одсто буџета је далеко мање од онога што Војводини треба и што она заслужује, нарочито у ситуацији када нам република дугује за 2009, 2010. и за прошлу годину. Дуговања су толика да је Војводина могла сама два пута да отплати НИС."

У Новом Бечеју, представници Општинског одбора Демократске странке предали су потпуну документацију и довољан број потписа за кандидатуру листе „Демократска странка - Борис Тадић" на  предстојећим локалним  изборима.

Редослед предаје документације одређује и редослед кандидата, политичких партија или група грађана на изборним листићима, па ће се тако Демократска странка наћи на првом месту на изборној листи за предстојеће изборе одборника

Ниш: УРС предао изборне листе за четири општине

Уједињени региони Србије први су у Нишу предали изборне листе за четири од пет градских општина, као и за Скупштину града Ниша.

На конференцији за новинаре, представљена су тројица од петоро кандидата за председнике градских општина, као и кандидат УРС за градоначелника Ниша Бранислав Јовановић

Прокупље: ДС почела кампању за локалне изборе

Општински одбор Демократске странке Прокупље почео је кампању за локалне изборе из села Прекопуце. На листи се налази 55 кандидата за одборнике.

"Имаћемо остварене циљеве и две хиљаде нових радних места, изграђене инфраструктурне објекте које је радила локална самоуправа", рекао је Владимир Јовановић, члан председништва ДС, који је најавио помоћ опустелим селима.

Поред економског опоравка, како обећавају демократе, приоритет су већа улагања у пољопривреду, која је основна делатност већине житеља топличког краја.

Јагодина: Лидер ЈС најавио хиљаду малих породичних фирми

Лидер Коалиције ЈС, СПС, ПУПС, Драган Марковић Палма започео је кампању за локалне изборе у пет села. Током говора у Главинцима, Палма је рекао да председник Тадић
идеју о финансирању оснивања великог броја малих фирми, преписао од њега:

"Не љутим се ја на председника, јер то значи да смо ми добро радили. Имам ја још доста идеја за бољи живот наших суграђана."

У следећих десетак дана, представници коалиције Драган Марковић Палма - ЈС, СПС, ПУПС, посетиће сва села јагодинске општине.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару