Читај ми!

ДС: Победиће "Избор за бољи живот"

Демократска странка започела у Крагујевцу предизборну кампању под слоганом "Посао. Инвестиције. Сигурност". Председник ДС-а Борис Тадић поручио да ће 6. маја победити коалиција "Избор за бољи живот", јер је њен избор модерна, европска и снажна Србија.

Скупом на централном градском тргу, Демократска странка започела је у Крагујевцу предизборну кампању под слоганом "Посао. Инвестиције. Сигурност".

Лидер Демократске странке Борис Тадић уверен је да ће 6. маја победу однети коалиција "Избор за бољи живот", јер је њен избор модерна, европска и снажна Србија.

"Тај избор не могу грађанима понудити људи који су говорили да треба побити стотине муслимана, позивали на насиље и претили Зорану Ђинђићу пред атентат", рекао је Тадић на предизборној конвенцији коалиције окупљене око ДС у Крагујевцу.

Тадић је поручио да су припадници Демократске странке спремни да преузму и највећи ризик и највећу одговорност и подсетио да пуне 22 године нису мењали мишљење , јер је то био њихов избор, као што ће грађани ових дана имати избор да бирају модерну и европску Србију, како је демократе виде.

Лидер ДС-а је, такође, оценио да нису поуздане и озбиљне политике које се мењају сваких седам дана или сваке године, да оне не обезбеђују пут модерне Србије ка европској будућности.

"Поносни смо сви заједно, јер смо се изборили за статус кандидата за чланство у ЕУ, а грађани су били носиоци реформи које су биле јако тешке. Најважније је било 'устати' бар један пут више од других, а ми из ДС смо 'устајали' и онда када су пуцали на нас", рекао је Тадић.

Осим председника странке Бориса Тадића, окупљенима су се обратили његов заменик Драган Ђилас, потпредседница странке Јелена Триван, носилац листе за Крагујевац Душан Обрадовић, као и лидер СДПС Расим Љајић.

Потпредседник ДС-а Драган Ђилас затражио је од грађана поверење и глас, како би била формирана влада, која ће обезбедити да се "снови остваре".

Ђилас је рекао да је криза велика и да сви они који учествују у предизборној трци од грађана траже поверење, "од сваког грађанина и породице", да би гласали за њих како би решавали проблеме, јер је оно што се оцењује - задовољни људи, збринута деца и колоне оних који раде.

Грађане је позвао да не гласају само за листе, странке и пароле, већ да гласају за људе и нагласио да је први на листи ДС Борис Тадић, а на листи СНС Томислав Николић, док је на броју три код СНС Јоргованка Табаковић, а код ДС на истом броју - Ружица Ђинђић.

На броју четири код напредњака је Велимир Илић, а код листе ДС Расим Љајић, док је на броју пет код напредњака Александар Вулин, а код ДС-а др Миодраг Стојковић, навео је Ђилас.

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић поручио је да ће коалиција "За бољи живот - Борис Тадић" победити на изборима, али да та победа мора бити велика и убедљива.

Љајић је рекао да је таква победа потребна како се формирање владе не би претворило у "шпанску серију и губљење времена" и како би они који су 2008. започели реформе сада могли да их спроведу до краја.

Србија мора одмах да добије владу која ће, како каже Љајић, бити мала и ефикасна, састављена од највише 15 одговорних људи.

"Гарантујем да тих 15 људи могу да извуку Србију из кризе", поручио је Љајић, наглашавајући да та влада не сме да зависи од једног или два посланика и да буде подложна уценама било које политичке странке.

Потпредседница ДС-а Јелена Триван поручила је да је пред Србијом избор између праве политике и правих људи и политичких авантуриста, са којима је сваки наредни дан неизвестан.

Триван је истакла да је за Крагујевац будућност већ почела и то зато што су се грађани и проевропска власт изборили за "европску Србију и европски Крагујевац".

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару