Регионална хроника, 16. март

У Крагујевцу предата прва изборна листа "Верољуб Верко Стевановић, Заједно за Крагујевац - Уједињени региони Србије", а ДСС одржала конференцију за новинаре. У Крушевцу, учешће на изборима најавио Покрет за промене, а у Прокупљу коалициони споразум потписали ДС, СДПС, ДХСС и Зелени Србије.

Политичка партија Покрет за промене Доктор Катанчевић предаће градској изборној комисији одборничку листу и потписе који су потребни да се учествује на изборима.

Овај покрет има око 7.000 чланова, а њихов председник др Бранислав Катанчевић биће кандидат за градоначелника.

Крагујевац - Странке најављују позитивну кампању

Демократска странка Србије потпуно је спремна да изађе пред грађане 6. маја, речено је на конференцији за медије Градског одбора те странке у Крагујевцу, на којој су представљени кандидати и предизборни програм партије.

Драган Џајевић, председник ГО ДСС Крагујевац истакао је да ова странка има свој програм развоја града Крагујевца од 2012. године, са којим ће се представити грађанима Крагујевца на предстојећим изборима.

ДСС у предизборну трку не улази са намером да напада политичке противнике, већ, како је речено, да истиче свој програм и добије поверење грађана да учествује у формирању другачије локалне власти у Крагујевцу.

Градски одбори Демократске странке и Социјалдемократске партије Србије у Крагујевцу потписали су споразум о заједничком изласку на локалне изборе, као резултат дугогодишње сарадње.

Градској изборној комисији у Крагујевцу предата је прва изборна листа "Верољуб Верко Стевановић, Заједно за Крагујевац - Уједињени региони Србије".  Прикупљено је 5.000, а комисији предато 3.000 потписа грађана.

"Показали смо, не ми, него грађани Крагујевца жељу да сачувају и одбране континуитет у развоју града и региона", рекао је Стевановић.

Коалиција Заједно за Крагујевац - УРС најавила је да ће водити позитивну кампању.

Прокупље - Коалициони споразум ДС - СДПС - ДХСС - ЗС

Демократска странка Прокупља потписала је коалициони споразум за заједнички наступ на предстојећим локалним изборима са Социјалдемократском партијом Србије, Демохришћанском странком и странком Зелени Србије.

Заједнички наступ на изборима има за циљ бољи избор свих грађана, речено је приликом потписивања споразума.

Листу ће подржати и Удружење оболелих од мишићних и неуро-мишићних болести општине Прокупље који су и на претходним изборима имали свог представника на овој листи.

Ниш - СПС саопштио имена кандидата за народне полсанике

Окружни одбор СПС у Нишу саопштио је да на листи за народне посланике седам кандидата из Нишавског округа. То су Славољуб Влајковић, директор  Ниш стана, Зоран Радовановић, заменик директора Клиничког центра и Ивана Динић председница Социјалистичке омладине.

Кандидати су председници општине Гаџин Хан, Саша Ђорђевић, бивши председник општине Мерошина Хранислав Перић, економиста из Дољевца, Драгослав Станковић и професорка из Алексинца Зорица Милојковић.

Пирот - ДС и СДПС заједно, Коалиција за Пирот са Г17 и СПО

Општински одбори ДС и СДПС у Пироту, наступиће заједно на локалним изборима. То је потврђено и потписивањем коалиционог споразума.

У предизборној кампањи, ове две странке, како је речено, највећу пажњу посветиће економији и социјално угроженим категоријама становништва.

Коалиција за Пирот, Г17 и Српски покрет обнове потписали су споразум о заједничком наступу на изборима.

"Тим који побеђује не треба мењати", рекли су челници КЗП, Г17 и СПО, приликом потписивања споразума. Чланови коалиције која је на власти у Пироту већ 4 године, обећавају да ће водити позитивну кампању.

Краљево - Пензионери ће гласати за себеПУПС жели коректне односе у коалицији и изборни резултат којим ће та партија утицати на економску и социјалну политику у земљи, рекао је председник Партије уједињених пензионера Србије Јован Кркобабић на трибини у Краљеву.

Пензионери и чланови њихових породица, чији велики број живи од пензија најстаријих чланова породице, на изборима ће гласати за себе и своје интересе, нагласио је Кркобабић.

У коалицији са СПС-ом и Јединственом Србијом очекује коректне односе у спровођењу политике своје партије. Међутим, пензионери у општинама и градовима треба да сарађују са онима који им дају највише, "ако је то ДС онда ићи с њима, ако напредњаци дају највише онда нека они буду партнер за сарадњу".

Књажевац, Јагодина, Зрењанин

Социјалистичка партија Србије почела је кампању за локалне изборе у Књажевцу.

У Јагодини је предата изборна листа ЈС - СПС - ПУПС. Носилац листе је градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма.

Српска радикална странка представила је кандидате у Зрењанину. Носилац листе за покрајинске изборе је Саша Сантовац, председник Градског одбора у Зрењанину. Сантовац је први и на листи за изборе за Скупштину Града Зрењанина. Флоган СРС-а биће „Бирам Зрењанин".

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару