Читај ми!

УРС: Спречити партијско запошљавање

Позивам Бориса Тадића, Томислава Николића, Ивицу Дачића и Чедомира Јовановића да потпишу споразум о професионализацији управљања јавним предузећима, како би се обуставило партијско запошљавање, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић позвао је носиоце изборних листа на парламентарним изборима да потпишу споразум о професионализацији управљања јавним предузећима.

Динкић је потписао Споразум о професионализацији управљања јавним предузећима, којим би се зауставило запошљавање партијских кадрова у тим фирмама и позвао лидере осталих странака да то учине.

Млађан Динкић је на конференцији на којој је представљена листа УРС за Београд, рекао да носиоци листа за парламентране изборе треба да се обавежу да ће на првом редовном заседању новог сазива Скупштине Србије донети измене Закона о јавним предузећима којима ће се укинути управни одбори и директори бирати на поштеним јавним конкурсима.

"Ми смо овај предлог изнели прошле јесени, а јуче је то (градоначелник Београда Драган) Ђилас подржао јавно. Али да то не би остала само изјава, ја ћу искористити прилику да позовем све носиоце листа да потпишемо споразум о професионлизацији управљања јавним предузећима", навео је Динкић.

"Позивам (Бориса) Тадића, (Томислава) Николића, (Ивицу) Дачића, (Чедомира) Јовановића да потпишу документ чија би суштина била иста, да се укине 'партократија' и да од наредне владе престану страначка запошљавања", рекао је Динкић.

Говорећи о листи УРС за Београд, Динкић је рекао да је Београду потребан спој младости и искуства и да је листа УРС састављена од оних који се боре за традиционалне вредности до оних који су корак испред свих у увођењу нове технологије.

Зоран Станковић носилац листе за Београд

Млађан Динкић је рекао да је Драган Ђилас добро радио свој посао, али да увек може боље и додао да је носилац изборне листе Зоран Станковић кога "оличавају рад и ред" што је и слоган кампање УРС у Београду.

"Београду треба бржи развој, треба изградити периферију као што се гради центар, треба омогућити да гломазна насеља добију могућност за посебне општине, потребан је рад и ред, и управо је Зоран Станковић најбоља асоцијација за слоган који промовише нашу кампању", навео је Динкић.

Станковић је рекао да током кампање неће бити нереалних обећања, већ само оно што може да се испуни.

Он је рекао да су иза њега људи који имају своју биографију и добре резултате у свим сегментима друштва. На листи за Београд поред осталих налазе се Веселин Јевросимовић, Горан Паскаљевић, Драган Пушар и Мирослав Чучковић.

Председник компаније "Комтрејд" Веселин Јевросимовић представио је пројекат "техноград" и истакао да је управо излазак из кризе једино могућ уз помоћ информационих технологија. Он је навео да информатика отвара нова радна места и нове послове који до пре пар година нису ни постојали.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару