Читај ми!

ЛСВ самостално на покрајинским изборима

На покрајинским и локалним изборима ЛСВ ће наступити на листи која се зове "Лига социјадемократа Војводине - Ненад Чанак". На парламентарним изборима ЛСВ у коалицији коју предводи ДС, рекла Александра Јерков.

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) на покрајинским и локланим изборима наступиће самостално, а на парламентарним изборима у коалицији коју предводи Демократска странка, изјавила је портпарол те странке Александра Јерков.

"Верујемо да Србија мора да настави европски пут и процес евроинтеграција и то може да обезбеди само коалиција око ДС-а", рекла је Јерков на конференцији за новинаре.

То су обавезе које су грађани на претходним изборима јасно наметнули свим политичким актерима у Србији и све политичке странке дужне су да их поштују, додала је Јерков.

ЛСВ ће на локалним и покрајинским изборима наступити на листи која се зове "Лига социјадемократа Војводине - Ненад Чанак".

На покрајинским и локалним изборима, ЛСВ ће наступити самостално, а разлог за то што ни са једном од странака које излазе на покрајинске изборе "немају исто виђење како Војводина треба да изгледа у Србији, које надлежности треба да има у оквиру Србије, као ни да немају једнако виђење како се за ове надлежности треба и мора борити", рекла је Јерков.

Носилац листе на локалним и покрајинским изборима биће председник ЛСВ Ненад Чанак који ће бити и кандидат за председника Владе Војводине, јер он, како је рекла, "својим политичким интегритетом и утицајем може да уради много више за Војводине од оних који ни у странци не могу да се изборе за то да се њихово мишљење уважи".

Јерков је рекла да ће на локалним изборима у Новом Саду ЛСВ највероватније наступити са СПО, при чему ће ЛСВ бити "већи партнер" или ће СПО наступити на листи ЛСВ.

Она је додала да ће бити кандидат ЛСВ за градоначелника Новог Сада, док ће кандидат за градоначелника Зрењанина бити потпредседник ЛСВ Бојан Костреш.

За постизборне коалиције Јерков је рекла да ЛСВ није спремна да сарађује са онима "који су претходних 12 година централизовали Србију, а данас говоре како она треба да буде децентрализована, као ни са онима који ће вероватно понудити много у предизборној кампањи, а након избора ће сваки пут кад буде требало да бирају између централе у Београду и интереса грађана Војводине изабрати Београд, као ни са онима којима је важан само део градјана Војводине".

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару