Читај ми!

Напредњаци званично почели кампању

Усуди се, распиши председничке изборе, поручио лидер СНС Томислав Николић председнику Србије Борису Тадићу. Николић ће бринути једнако о свим грађанима, за разлику од Тадића, који се обраћа само присталицама ДС, рекао заменик председника СНС Александар Вучић.

Српска напредна странка данас је на скупу у Земуну почела изборну кампању за парламентарне изборе заказане за 6. мај, поручујући да ће јој приоритет бити отварање нових радних места и развој српске економије.

Председник СНС Томислав Николић позвао је председника Србије Бориса Тадића да распише председничке изборе.

"Шаљем Тадићу личну поруку - усуди се, распиши председничке изборе", рекао је Николић на скупу у хали Пинки у Земуну.

Он је навео да то ради из два разлога, да "Тадић не би доживео катастрофални пораз крајем године, и да би га научио у међувремену да игра коло", алудирајући на председников наступ приликом добијања статуса кандидата.

Николић је рекао да као странка имају пет приортета и да ће, уколико дође на власт, имати владу од 15 министара, а залагаће се за смањење броја посланика на половину.

Према његовим речима, тих пет притета су спровођење закона о јавним набавкама, борба против привлиеговане политичке класе, покретање пројекта Дунав - Морава - Вардар, смањење огромног држаног сектора и политика опште бриге за бебе.

Како је најавио, циљеви за које се боре су Србија са КиМ у њеном саставу и као други, сарадња са Русијом, ЕУ, Кином, САД, "опорављеним арапским и афричким земљама" и Латинском Америком.

Заменик председника СНС-а Александар Вучић рекао је на првом предизборном митингу странке да је уверен да ће лидер СНС Томислав Николић бити председнички кандидат, уколико "власт буде смела да распише председничке изборе".

"За разлику од Бориса Тадића, који се, обраћа само присталицама Демократске странке, Николић ће једнако бринути о свим грађанима", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће СНС донети нови закон о јавним набавкама којим ће се уштедети 600 милиона евра и "тај новац више неће ићи у руке тајкуна и политичара, већ народу".

Без радних места нема ништа од Србије, јер је, како је рекао, наша држава у светском врху по одласку младих у свет и одливу мозгова. Вучић је рекао и да је по одливу мозгова из земље, од Србије у свету "гора" само Гвинеја Бисао.

Он је позвао на што већу излазност на изборе рекавши да сматра да је много више оних који су за промене него за статус кво.

"Знамо ми добро шта Србија мисли о Тадићу и Динкићу, али молим вас да покажемо велику одговорност. Победићемо их оловком и папиром", рекао је Вучић.

Изборна листа СНС зваће се "Покренимо Србију, Томислав Николић", а на њој ће поред напредњака бити и Нова Србија, Покрет снага Србије Богољуб Карић, Покрет социјалиста и више мањинских странака и удружења.

Скупу је присуствовао и председник Нове Србије Велимир Илић.

"Видели сте да Свети Ђорђе користи мач. Он користи копље, а ми ћемо оловку - да ове обришемо, да Србију ослободимо аждаје која ју је исцрпела, уништила, исисала све што је имало да се узме", рекао је Илић.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару