Читај ми!

Изручења и из Македоније

Министри правде Србије и Македоније, Снежана Маловић и Блерим Беџети, потписали Споразум о изручењу својих држављана окривљених за организовани криминал, корупцију и прање новца. О сличним уговорима се преговара са БиХ, Италијом и САД.

Србија и Македонија потписале су у Београду Споразум о изручењу сопствених држављана окривљених за организовани криминал, корупцију и прање новца.

Споразум су у Палати Србије потписали министри правде две земље Снежана Маловић и Блерим Беџети.

Споразумом је предвиђено изручење сопствених држављана окривљених за организовани криминал, корупцију и прање новца за које је најмања запрећена казна четири године затвора, као и изручење осуђених на најмање две године затвора.

Министарска правде је, гостујући јутрос у Дневнику РТС-а, рекла да се преговара и са Босном и Херцеговином, Италијом и САД о закључењу сличних уговора. Србија је сличне споразуме већ потписала са Хрватском и Црном Гором.

Према њеним речима, ради се и на успостављању регионалног налога за хапшење, који би важио у свим земљама региона и скратио време изручења криминалаца са три до шест, на два месеца.

Таква пракса, каже Маловићева, постоји у земљама Европске уније, где се примењује европски налог за хапшење.

Министарка правде каже да је Влада Србије резултатима и активностима које предузима показала да је посвећена борби против организованог криминала и корупције, а да о томе говори и 350 милиона евра заплењене имовине криминалаца.

У Београду се у Палати Србије данас и сутра одржава министарска конференција под називом Изазови и достигнућа регионалне и транснационалне сарадње у борби против организованог криминала на подручју југоисточне Европе.

На конференцији учествују министри правде и унутрашњих послова и јавни тужиоци земаља Западног Балкана, као и представници земаља ЕУ и Европске комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи