Читај ми!

СРС: Тортура над Шешељом

Већ девет година над лидером Српске радикалне странке спроводи се тортура и остварује сценарио да га што дуже задрже у притвору, сматра шеф правног тима за Шешељеву одбрану Зоран Красић.

Над лидером радикала Војиславом Шешељом у Хашком трибуналу се већ девет година спроводи тортура и остварује сценарио да га што дуже задржи у притвору, сматра шеф правног тима за Шешељеву одбрану Зоран Красић.

Красић је указао на двоструке стандарде Европске уније, подсетивши на изјаву Томаса Њокија из Мисије Европске комисије у Београду да притвор у Србији може да траје чак и седам година, што је са становишта ЕУ неприхватљиво и због чега Србија неиспуњава европске критеријуме у погледу поштовања људских права.

Ако је седам година боравка у притвору за Европу предуго, шта је са девет година колико се Шешељ налази у Хагу, упитао је Красић на конференцији за новинаре.

Истакао је да је у току потписивање петиције којом се тражи повратак Шешеља у Србију и изражава противљење уласку Србије у ЕУ.

Красић је подсетио да је за 5. март наредне године заказана завршна реч у поступку против Шешеља, који је, како је рекао, политички затвореник.

Шешељу се у Хагу суди за злочине против човечности, повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Шешељ је одвојено осуђен већ два пута, правоснажно на 15 месеци и неправоснажно на 18 месеци, због непоштованаја суда и због објављивања података о заштићеним сведоцима, а против њега се из истог разлога води и трећи поступак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи