Читај ми!

Пожар у Звечанској улици

Лакше повређена двојица ватрогасаца приликом гашења пожара који је избио у Звечанској улици у Београду. Изгорело више од 10 барака, а 120 људи остало је без дома, којима је обезбеђен привремени смештај.

Око поноћи, у Звечанској улици у Београду избио је пожар. Међу станарима нема повређених, али је око 120 људи остало без крова над главом. Приликом гашења ватре лакше су повређена двојица ватрогасаца.

У пожару је изгорело више од 10 стамбених барака "неформалног насеља" у коме углавном живе Роми. 

Градске власти кажу да је најугроженијим породицама пронађен привремени смештај у две месне заједнице. Из магацина за цивилну заштиту Сектор за ванредне ситуације обезбедио је ћебад и прву помоћ, јер је штета у пожару тотална.

Представник ромског насеља у Звечанској улици Слободан Радосављевић каже да општина Савски венац настоји да у што краћем периоду нађе адекватно решење за угрожене породице, које су сада привремено исељење у две месне заједнице.

Претпоставља се да је узрок пожара квар на електричним инсталацијама, али има тврдњи и да је ватра намерно подметнута. Шта је изазвало пожар утврдиће се истрагом.

Становници насеља сумњају и да су навијачи након дербија Црвена звезда - Партизан на насеље бацили "молотовљев коктел".

Ово је четврти пут да у овом насељу избија пожар. Прва три пута узрок је била неисправана инсталација, на којој су, у међувремену, надлежни из општине Савски Венац радили.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи