Читај ми!

Нова хапшења у "Колубари"

Приведено још седам особа због малверзација у Рударском басену "Колубара". Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао да ће ухапшени данас бити саслушани у полицији, а сутра би требало да буду изведени пред истражног судију.

У Рударском басену "Колубара" настављена су хапшења осумњичених за малверзације привођењем још седам особа, потврђено је РТС-у у МУП-у Србије.

Хапшења у "Колубари" потврдио је и тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић и додао да ће ухапшени данас бити саслушани у полицији, а сутра би требало да буду изведени пред истражног судију.

Тужилац је подсетио да је почетком октобра поред некадашњег директора Рударског басена "Колубара" Драгана Томића ухапшено 16 осумњичених због сумњи да су оштетили то предузеће за више од 10 милиона евра и да су данашња хапшења спроведена у наставку истраге тог случаја.

Висина прибављене имовинске користи за коју се терете Томић и остали креће се од 20 милиона до 290 милиона динара, а укупан износ прибављене имовинске користи за приватна предузећа и висина штете за "Колубару" износи 920 милиона динара, што је у време извршења кривичног дела износило преко 10 милиона евра.

Поред Томића, који је на функцији директора "Колубаре" био од 2004. године до краја децембра 2007. године, у октобру је ухапшен Драган Јовичић који је ту функцију обављао од 2008. до јуна 2009. године, као и помоћник директора за комерцијалне послове у "Колубари" Радиша Вранковић.

Ухапшено је још седам одговорних лица у "Колубари": Радосав Милић, Владан Радовановић, Милутин Бобић, Света Мирковић, Милан Петровић, Живојин Јовановић и Светолик Симић.

Поред њих слободе су тада лишени и власници више приватних предузећа: Витомир Димитријевић, Дејан Живојиновић, Ненад Живојиновић, Радован Цветић, Горан Маројевић, Вера Трифуновић и Радослав Саватијевић Кене.

Они се сумњиче да су прибавили имовинску корист предузећима "Деликс", чији је власник Димитријевић, "Памек", "Беоогрев" "Александар" и "Беокрансистем" која су под контролом Саватијевића, затим "План Пројект" у власништву Дејана Живојиновића.

Противправна имовинска корист прибављена је и "Неоградњи" Ненада Живојиновића, "Бахему" Маројевића, "Свинду" у власништву Вере Трифуновић и занатској радњи "Цветић", Радована Цветића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи