Читај ми!

Ухапшени пљачкаши из Браничева

Полиција ухапсила четворочлану групу која је од 2009. године у Браничевком округу починила око 40 тешких крађа. Они су, како се процењује, углавном из кућа "гастарбајтера" однели плен у вредности око 40 милиона динара.

Пожаревачка полиција ухапсила је Зорана С. званог Буда, Ахмеда А. и Јовицу Г. из Пожаревца и Душана С. из Александровца. Они су осумњичени да су од 2009. године, на територији Браничевског округа, извршили око 40 кривичних дела тешких крађа.

Према речима Славише Ивковића, инспектора ПУ Пожаревац, на мети ове групе биле су углавном куће "гастарбајтера", за које су знали да нису ту: " Мета су им такође били и имућнији људи, јер су сматрали да могу имати добар плен, што се често и потврђивало."

У једној од крађа у селу Тићевцу, осумњичени су из куће власника који је на раду у иностранству украли 400 дуката, а у селу Горњој Ливадици 15.000 евра.

Пљачкали су велике количине злата и новца, али и ватрено оружје. Злато су продавали на територији Новог Сада и Београда, а оружје на Косову. Полиција је на трагу овој групи била неколико месеци.

"Акција је започета фебруара ове године", каже инспектор Ивковић, "да би након оперативног рада била завршена почетком новембра".

Штета коју је ова група провалника нанела грађанима процењује се на око 40 милиона динара. Део покрадених предмета, које је полиција пронашла приликом претреса кућа осумњичених, враћен је власницима.

Полиција позива остале власнике опљачканих кућа да дођу у пожаревачку Полицијску управу како би идентификовали украдене предмете.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи