Читај ми!

СРС: Деветогодишња тортура над Шешељем

Над председником СРС-а у Хашком трибуналу спроводи се деветогодишња тортура са циљем да се Војислав Шешеља што дуже задржи у притвору, истиче шеф правног тима за одбрану Зоран Красић.

Шеф правног тима за одбрану хашког оптуженика Војислава Шешеља Зоран Красић изјавио је да се над председником СРС у Хашком трибуналу спроводи деветогодишња тортура, са циљем да се лидер радикала што дуже задржи у притвору.

"Циљ је да Шешељ буде одсутан из политичког живота Србије у добром делу 2012. године, док се не заврше избори у земљи", рекао је Красић на конференцији за новинаре, подсетивши да је Шешељу забрањена привилегована комуникација са његовим правним шветницима.

"Хашки трибунал спроводи страховладу према свима који изражавају сумњу да тај суд води поступке у складу са међународним стандардима", рекао је Красић.

Лидер СРС је одвојено осуђен већ два пута, правоснажно на 15 месеци и неправоснажно на 18 месеци због непоштовања суда због објављивања података о заштићеним сведоцима, а против њега се из истог разлога води и трећи поступак.

Шешељу се у Хагу суди за ратне злочине, повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи