Читај ми!

Спречен шверц уметнина

На граничном прелазу Вршка Чука заплењено више од 70 уметничких дела. Дела кријумчарила два америчка држављанина - галериста и аутор.

Цариници на граничном прелазу Вршка Чука спречили су покушај изношења из земље више од 68 слика и четири скулптуре, саопштила је Управа царина.

Реч је о делима реномираних савремених америчких уметника- Дејвида Сатера, Дејвида Гослина, Маријан Бингам, Џудит Џуди и Росане Азар.

Уметнине су, у аутомобилу марке "тојота корола" француских регистрација, покушала да прокријумчаре два америчка држављанина, један галериста и један од аутора, који су намеравали да дела пребаце у Бугарску.

Против њих је покренут прекршајни поступак, а уметничка дела, чија ће вредност бити утврђена након стручне експертизе, привремено су задржана, наводи се у саопштењу.

Пре десет дана цариници су спречили покушај кријумчарења 48 уметничких слика савременог холандског аутора.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи