Читај ми!

Педофили се бране са слободе

Сви ухапшени због малолетничке порнографије у акцији "Армагедон" пуштени да се бране са слободе, иако је Тужилаштво тражило да се осумњиченима одреди притвор.

После саслушања код истражног судије, свих једанаесторо ухапшених због педофилије у акцији "Армагедон" пуштени су да се бране са слободе, иако је Тужилаштво за високотехнолошки криминал тражило да им се одреди притвор.

Они се терете за кривично дело приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавања малолетног лица за порнографију, за које је запрећена казна затвора од три месеца до три године, рекла је Танјугу Душица Ристић, портпарол Вишег суда у Београду.

У притвору је од прошле седмице само Горан Трифуњагић (50) из Београда који је умножавао и продавао осумњиченима видео-касете и ДВД-ове са дечјом порнографијом.

Трифуњагићу се, поред приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавања малолетног лица за порнографију, на терет стављају прање новца за које је запрећена казна до осам година затвора и недозвољена трговина, за које му прети до три године.

Код Трифуњагића је, приликом хапшења, у стану пронађено више од 200 гигабајта материјала. Откривено је 2.500 видео-касета, 1.600 ДВД-ова порнографског материјала и 60 ДВД-ова са педофилским снимцима, чије су жртве девојчице од две до 18 година.

Адресе на уплатницама које су нађене код Трифуњагића полицију су, осим Београда, одвеле до Новог Сада и Сомбора, у којима су ухапшена по двојица осумњичених, али и до Оџака, Сомбора, Зајечара, Бачког Петровца, Бачке Паланке, Зрењанина, Бора, Горњег Милановца, Кањиже, Ивањице, Чоке, Јагодине, Богатића, Аранђеловца.

У сваком од тих градова ухапшен је један осумњичени, а њихови рачунари су заплењени. Ухапшени су људи различитих професија, углавном мушкарци средњих година који важе за породичне људе.

На листи осумњичених су и свештеник из смедеревског села Сараорце, комерцијални директор компаније "Свислајон" у Горњем Милановцу и адвокат из Гамзиграда, пренели су београдски медији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи