Читај ми!

Караџић тражи паузу суђења

Одбрана Радована Караџића затражила месец дана паузе у суђењу, пошто сматра да нема довољно времена дa одбрана проучи материјале у вези са догађајима у Сребреници.

Хашки трибунал је саопштио да је Радован Караџић затражио прекид суђења на месец дана због недовољног времена и средстава да проучи целокупан материјал у вези са догађајима у Сребреници.

У захтеву се објашњава да је пауза неопходна пре почетка саслушања сведока о догађајима у Сребреници, јер одбрана није имала времена да прегледа документе које је Тужилаштво објављивало са сталним закашњењима, наведено је у саопштењу.

"С поштовањем тражимо да суђење буде одложено на један месец како би се испунили услови за праведно суђење и како Караџић не би био више кажњаван због тога што Тужилаштво крши своје обавезе о објављивању докумената", истиче се у захтеву одбране.

Тужилаштво је током претходне године објавило стотине хиљада страница о догађајима у Сребреници, а одбрана је, у недостатку времена, прегледала само део материјала у складу са приоритетима у датом моменту.

"Тим одбране је радио 200-250 сати месечно, (док је био плаћен за само 150) и није био у могућности да прегледа материјал у вези са Сребреницом", наведено је у захтеву који носи датум 11. новембар.

Караџић, бивши вођа босанских Срба, терети се за геноцид и друге ратне злочине почињене од 1992. до 1995. године у Босни и Херцеговини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи