Читај ми!

"Иван Грозни" у Србији

Иван Богданов, вођа хулигана у нередима у Ђенови на утакмици Италија - Србија, депортован у Србију. Осим њега, депортована још двојица учесника нереда. Богданов у притвору.

Вођа хулигана у нередима у Ђенови Иван Богданов депортован је у Србију. Он је из Рима у Београд пребачен редовном авионском линијом, у пратњи полиције. 

Са Богдановим је депортован и Никола Кличковић, такође, учесник нереда. Богданов и Кличковић допутовали су авионом "Ал Италије", који је на београдски аеродром слетео око 17.40. У Србију је депортован и Данијел Јањић, такође учесник нереда у Ђенови, али против њега у нашој земљи није подигнута оптужница.

Иван Богданов и Никола Кличковић су спроведени у притвор, који им је одређен због опасности да би могли да понове дела насилничког понашања.

Судија Анализа Ђаколане одлучила је да депортује Богданова из Италије, на захтев његовог адвоката. Богданов је у затвору провео седам месеци.

Кривично ванрасправно веће Првог основног суда у Београду, на предлог тужилаштва, одредило је Богданову притвор, због опасности да би могао да понови кривично дело, посебно имајући у виду да је у Италији, због насиља на стадиону и ван стадиона у Ђенови, осуђен на правоснажну казну од три године и три месеца затвора, саопштено је у том суду.

Против Богданова се води кривични поступак, због оптужбе да је извршио кривично дело спречавања службеног лица у вршењу дужности у стицају са насилничким понашањем.

Никола Кличковић је у Основном суду у Смедереву осуђен на четири месеца затвора, због извршења кривичног дела насиљa на спортским приредбама. Пресуда није постала правоснажна, пошто није могла да му се уручи пресуда, јер није био доступан на адреси коју је дао суду, због чега му је Кривично-ванрасправно веће тог суда, на предлог тужилаштва, одредило притвор.

Због нереда изазваних на утакмици Италија - Србија у Ђенови, 12. октобра 2010. године, Богданов, кога су Италијани прозвали "Иван Грозни", и још троје хулигана, осуђени су 8. марта у Италији на три године и три месеца затвора.

У фебруару је из Италије депортовано још четворо учесника нереда. Они су пред судом у Ђенови осуђени на казне затвора између годину и десет месеци и две године, али им је казна одмах замењена казном протеривања из Италије, у коју неће смети да уђу наредних пет година.

Дуел Италије и Србије у квалификацијама за ЕУРО 2012 прекинут је у седмом минуту, због дивљања навијача из Србије на стадиону у Ђенови.

УЕФА је због тога казнила Србију једном утакмицом играња пред празним трибинама, Фудбалски савез Србије са 120.000 евра, а меч у Ђенови регистрован је службеним резултатом 3:0 за Италију.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи