Читај ми!

Смена због мобинга?

Директорка Агенције за лиценцирање стечајних управника Весна Гаћеша ускоро би могла бити смењена, пошто је против ње поднето неколико тужби за мобинг, саопштено је из Министарства економије.

Министарство економије Србије најавило је да ће Влади Србије предложити да смени директорку Агенције за лиценцирање стечајних управника Весну Гаћешу.

Како се наводи у саопштењу, Министарство је то одлучило пошто је од Управног одбора Агенције за лиценцирање стечајних управника добило предлог за покретање поступка за разрешење Гаћеше, јер је против ње поднето неколико тужби за мобинг.

Министарство економије очекује да ће Влада већ током следеће недеље разрешити Гаћешу, након чега ће на чело Агенције за лиценцирање стечајних управника бити именован нови директор.

Управни одбор је на данашњој седници предложио смену Гаћеше, пошто је проценио да је функционисање Агенције трајно отежано, због чињенице да је неколико запослених покренуло поступак за заштиту од злостављања на раду пред Републичком агенцијом за мирно решавање радних спорова.

У саопштењу се наводи да су Управном одбору до сада достављена четири решења од којих је у два констатовано да је постојао одређени вид злостављања, док је у два случаја захтев запослених одбачен као неоснован.

Министар економије Србије Небојша Ћирић, у чијој је надлежности и Агенција за лиценцирање стечајних управника, истакао је да његово министарство, као послодавац, у сваком тренутку има обавезу да заштити своје раднике од било каквог облика злостављања.

"Нико раднике не сме да уцењује, омаловажава, нарушава њихов лични интегритет, забрањује слободу говора и слично", рекао је Ћирић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи