Читај ми!

Наркодилери ухапшени у Шпанији

Шест особа из Србије и Црне Горе осумњичених за шверц дроге ухапшенo у Шпанији. У акцији пресецања ланца кријумчара кокaина учествовала и БИА. Заплењено 77 килограма кокаина.

У акцији Безбедносно-информативне агенције и шпанске полиције, у Шпанији су ухапшена тројица српских и тројица црногорских држављана, осумњичених за шверц дроге из Јужне Америке. Заплењено је 77 килограма кокаина.

Ухапшени су: Никола Мрваљевић, Вук Поповић, Илија Бркановић, Дражен Красић, Далибор Драмићанин и Горан Црномарковић.

"Мрваљевић и Красић су организатори групе, која је деловала аутономно", рекао је за РТС шеф кабинета директора БИА Јован Стојић.

На питање да ли су ухапшени повезани са неком од познатих група кријумчара кокаина, Стојић је одговорио да БИА, на основу једноггодишњег праћења, није дошла до таквих података.

"Постоји могућност да су се те групе преклапале са другим криминалним групама, али за сада нема таквих података", рекао је Стојић.

"Пре скоро годину дана, БИА је дошла до почетних оперативних података да се спрема кријумчарење кокаина из Јужне Америке ка Европи. Та акција је изведена после дугорочних припрема, одлагања и чекања да се остваре прави услови, и пресечена је", рекао је Стојић.

Стојић је објаснио да је, пошто БИА има надлежност само на територији Србије, било неопходно да се у акцију укључе и службе из Аргентине и Шпаније.

"Дрога је била намењена за даљу дистрибуцију, а крајње одредиште није за сада познато и истрага би требало да утврди којем је тржишту била намењена. Истрагу воде шпански правосудни органи", рекао је Стојић.

Неки од ухапшених су, према речима Стојића, познати органима безбедности од раније, а неки не. Акција је трајала годину дана.

Кокаин је из Аргентине стигао у шпанску луку Тарагона прекоокеанским бродом "Пераст". Део пошиљке кокаина заплењен је на броду, а део на копну.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи