Читај ми!

Споразум о уступању доказа са БиХ

Србија и Босна и Херцеговина потписаће 1. јула у Хагу Споразум о уступању доказа, рекао заменик српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић. Требало би да тиме буде елиминисано вођење паралелних истрага.

Заменик српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић изјавио је да ће Србија и Босна и Херцеговина потписати 1. јула у Хагу Споразум о уступању доказа.

Потписивањем споразума биће елиминисано вођење паралелних истрага које се сада воде у случајевима убиства војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву и у Тузланској колони.

Србија до сада има потписан такав споразум са Хрватском.

Потписивање тог споразума између Србије и БиХ најавио је јуче, у интервјуу Гласу Српске, главни тужилац Босне и Херцеговине Милорад Барашин.

"Појављивали су се огромни проблеми са дуплирањем предмета и са паралелним истрагама. Сви ми у региону треба да схватимо да истина мора да дође на површину, да се изнесу чињенице и докази и да се процесуирају сви они који су чинили ратне злочине. Без обзира на то које је ко националности, такав мора да одговара", истакао је Барашанин.

Барашин је рекао да више неће бити дуплирања истрага, јер ће "постојати споразум, не само овај, него и договор пред међународним представницима који су били и присутни кад је преговарано на који начин ће се окончати предмети који су спорни".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи