Читај ми!

Зарубичина група у притвору

Припадницима криминалне групе Милана Зарубице одређен притвор до месец дана због сумње да су производили синтетичку дрогу амфетамин-сулфат ради продаје у земљама региона.

Специјални суд у Београду одредио је притвор припадницима криминалне групе Милана Зарубице (43) и покренуо истрагу против њих због сумње да су производили синтетичку дрогу амфетамин-сулфат ради продаје у земљама региона, рекао је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Притвор није одређен само Јовану Дрчи (45) званом Прле, навео је тужилац и додао да је и он обухваћен решењем о спровођењу истраге које све осумњичене терети да су извршили кривична дела неовлшћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

"Зарубици је одређен притвор иако је осуђеник на издржавању казне затвора од 11 година због истог кривичног дела", напоменуо је Радисављевић.

Зарубица је ухапшен пре два дана током дозвољеног боравка на слободи. Његов бранилац Милан Зиндовић рекао је Танјугу да његов брањеник није данас изнео одбрану пред истражним судијом јер се није осећао добро и да би то требало да учини крајем идуће седмице.

После саслушања код истражног судије, притвор је одређен Горану Лазовићу (54), званом Доктор, Слободану Гмизићу (35) званом Јаза и Марку Жупањцу (33), Јовици Дробњку (38) званом Јоца и Исамедину Азизи (52).

Иако налазе на издржавању казне затвора у КПЗ Сремска Митровица притвор је одређен и Јовици Каназиру (33) званом Фрка и Драгану Карапешеву (27), а против њих ће бити спроведена истрага због сумње да су извршили кривична дела као припадници Зарубичине групе.

Сумња се да је Зарубичина група амфетамин - сулфат производила у облику таблета и праха у илегалној лабораторији у Угриновцима, у којој је јуче извршен увиђај, а дрога прослеђена стручњацима на вештачење.

Зарубица и припадници његове групе терете се да су извршили кривична дела неовлшћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи