Читај ми!

Брамерц 17. маја шаље извештај

Извештај о сарадњи Србије са Трибуналом, тужилац Серж Брамерц послаће 17. маја. Брамерц ће се 6. јуна обратити Савету безбедности УН.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц послаће 17. маја Секретаријату Уједињених нација извештај о сарадњи Србије с Трибуналом, а потом ће документ бити подељен чланицама Савета безбедности, изјавио је Танјугу Брамерцов саветник Фредерик Свинен.

Брамерц ће се 6. јуна обратити Савету безбедности, речено је претходно на конференцији за новинаре у Хагу.

Главни хашки тужилац посетио је Београд 10. и 11. маја, уочи подношења редовног извештаја, и разговарао са званичнима Србије о сарадњи с Трибуналом.

Брамерц је, после састанка с председником Србије Борисом Тадићем, поновио да хапшење Ратка Младића нема алтернативу и да је "кључ за хапшење" Младића и Горана Хаџића у Србији.

Упитан како ће његов извештај утицати на одлуке Европске уније о даљим корацима Србије ка Унији, хашки тужилац је изјавио да је свестан да Унија помно прати његове извештаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи