Читај ми!

Јоцићева група у притвору

Одређен притвор од месец дана бившем члану Управног одбора ЕПС-а Радосаву Саватијевићу и његовим сарадницима. Истрага и против бившег директора "Путева Србије" Бранка Јоцића, који је већ осуђен на две године затвора.

Специјални суд у Београду одредио је притвор од месец дана бившем члану Управног одбора "Електропривреде Србије" Радосаву Саватијевићу и његовим сарадницима и покренуо истрагу против њих због сумње да су малверзацијама са изградњом путева оштетили буџет за више од 300 милиона динара.

Осим Саватијевића и 14 осумњичених, који су ухапшени у петак, истрага је покренута и против бившег директора "Путева Србије" Бранка Јоцића, који је, због злоупотреба, већ осуђен на две године затвора.

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да 17 осумњчених терети да су у периоду од 2005. до 2008. године извршили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја и прање новца приликом извођења радова на изградњи пута Пожаревац - Костолац и појачаног одржавања регионалних и магистралних путева на подручју Браничевског округа.

На тај начин су оштетили буџет за више од 300 милиона динара, навело је и Тужилаштво.

Захтев за истрагу је поднет и против Слободана Јовановића, Владимира Шекеревског, Предрага Пајића, Ненада Симића, Аце Павловића, Синише Новаковића, Здравка Маријановића, Југослава Халаваћа, Слободана Трандафиловића, Слободана Вишњића, Љубомира Ђуровића, Миодрага Стевановића, Драгана Павловића, Рајка Ристановића и Младена Милорадовића.

Они се сумњиче да су од ЈП "Путеви Србије" и Дирекције за изградњу општине Пожаревац наплатили радове који нису изведени на путевима којима управља то јавно предузеће, па је, како наводи Тужилаштво, на тај начин прибављена имовинска корист за већи број предузећа у приватном власништву и физичка лица.

Већина радова извођена је без пратеће пројектне документације и одобрења за градњу, а радови на изградњи пута Пожаревац - Костолац додељени су ПЗП Београд, а да пре тога није проведен јавни тендер, нити је постојало одобрење за градњу надлежног министарства.

Радови на појачаном одржавању путева на подручју Браничевског округа поверени су ПЗП Београд иако оно није било надлежно за ту врсту послова на том подручју.

Од ЈП "Путеви Србије" само по основу извођења асфалтерских радова наплаћено је преко 86.000 тона различитих асфалтних мешавина које нису уграђене на овим путевима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи