Читај ми!

Милион евра кауција за Терзића

Суд у Београду одредио јемство од милион евра да би омогућио бившем председнику Фудбалског савеза Србије Звездану Терзићу да се брани са слободе.

Виши суд у Београду одлучио је да укине притвор бившем председнику Фудбалског савеза Србије и директору ОФК "Београд" Звездану Терзићу пошто уплати износ од милион евра као јемство за одбрану са слободе.

Судија Данко Лаушевић рекао је да суд одбија предлог одбране да Терзић буде пуштен из притвора уз јемство од 535.000 евра и одредио милион евра за јемство.

Терзићев адвокат Анте Бошковић рекао је новинарима после суђења да је одлука суда разумна и једино исправна и изразио наду да ће Терзић изаћи из притвора пре 15. јуна, за када је заказан наставак суђења.

"Терзићева фамилија ће скупити тај износ, а јавило се и милион његових пријатеља спремних да помогну", рекао је Бошковић. 

Одбрана је раније понудила јемство у некретнинама за које тврди да вреде 535.000 евра.

Лаушевић је 23. марта одбио јемство Терзића и ту одлуку је саопштио без присуства јавности, пошто је после паузе суђења забранио улазак у судницу Терзићевој родбини и пријатељима, као и новинарима.

Апелациони суд у Београду је укинуо то решење у којем је одбијање јемства образложено опасношћу од бекства и наложио Вишем суду у Београду да донесе нову одлуку са јасним образложењем.

Терзић је био у бекству готово три године, а предао се 11. новембра 2010. године, од када је у притвору.

Суд је и раније два пута одбио да пусти Терзића да се брани са слободе уз јемства од 200.000 евра и 535.000 евра, а Тужилаштво се прво, у јануару, сагласило да буде пуштен да се брани са слободе уз јемство од 200.000 евра, али је у марту променило став и успротивило се укидању притвора уз јемство од 535.000 евра.

Терзић, бивши директор фудбалског клуба "ОФК Београд", и тројица његових сарадника оптужени су да су злоупотребама присвојили око четири милиона евра од трансфера више фудбалера у стране клубове.

Поред Терзића, оптужени су и бивши генерални секретар Заједнице фудбалских клубова Прве савезне лиге Милован Никодиновић, бивши директор "ОФК Београда" Владимир Булатовић и Дражен Подунавац.

Против Никодиновића је поступак раздвојен, јер је болестан.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи