Читај ми!

Хапшења због проневера

Полиција је ухапсила 15 особа, због сумње да су учествовали у злоупотребама приликом изградње путева у околини Пожаревца, потврдио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић. Сумња се да је бивши директор "Путева Србије" Бранко Јоцић био на челу те групе.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић потврдио је да је полиција ухапсила 15 особа, због сумње да су извршили више кривичних дела приликом изградње локалног пута у општини Пожаревац. Међу ухапшенима је и Радосав Саватијевића Кене, бивши члан Управног одбора Електропривреде Србије.

Дачић је прецизирао је да се ради о кривичним делима извршеним од 2005. до 2007. године и да је на челу те групе, према постојећим сумњама, био бивши генерални директор "Путева Србије" Бранко Јоцић.

Министар је рекао новинарима, после обележавања дана противтерористичке јединице МУП-а, да је полиција акцију хапшења извела синоћ, по налогу надлежног тужилаштва.

Према информацијама полиције, ухапшени су: Слободан Јовановић из Београда, генерални диркетор Предузећа за путеве Београд; Радосав Саватијевић из Београда, власник и директор предузећа ДОО "Пам-Ек" и "Беоогрев"; Предраг Пајић из Пожаревца, менаџер општине Пожаревац; Ненад Симић из Пожаревца, директор ЈП "Дирекције за изградњу општине Пожаревац"; Слободан Вишњић из Београда, надозорни орган испред ЈП "Путеви Србије"; Аца Павловић из Пожаревца, надзорни орган испред ЈП "Дирекције за иградњу општине Пожаревац".

У групи ухапшених су и Слободан Трандафиловић из Београда, главни инжењер оперативе у ПЗП "Београд"; Здравко Марјановић из Београда, управник градње сектора Смедерево и одговорни руководилац радова на обилазници Пожаревац-Костолац; Младен Милорадовић из Београда, управник градње сектора Обреновац; Рајко Ристановић из Горњег Милановца, шеф градилишта ПЗП "Београд".

На списку ухапшених су, такође, Миодраг Стевановић из Београда, шеф градилишта ПЗП "Београд"; Драган Павловић из Београда, руководилац путне базе ПЗП "Београд"; Југослав Халаваћ из Београда, шеф градилишта ПЗП на обилазници Пожаревац- Костолац; Љубомир Ђуровић из Београда, директор предузећа "Тера инжињеринг" Београд и Синиша Новаковић, предузетник из Речице.

Осумњичени су прибавили противправну корист у до сада утврђеном износу од готово пет милиона евра.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи