Српски бизнисмен осуђен у Бугарској

Бизнисмен из Србије Мирољуб Гајић осуђен у Бугарској на четири година затвора, јер је незаконито присвајио 90.000 евра. Гајић и раније осуђиван због превара преко своје пирамидалне банке.

Окружни суд у бугарском граду Добрич осудио је српског бизнисмена Мирољуба Гајића на четири године затвора због злоуптребе службеног положаја чиме је незаконито присвојио око 90.000 евра.

Оптужница је теретила Гајића да је злоупотребом положаја као власник предузећа "Југоагент" наводно платио грађевинске радове, који нису реализовани.

Како би прикрио малверзације, бизнисмен је користио лажне фактуре.

Гајић је одмах на почетку суђења признао кривицу, а кривично дело за које је осуђен извршено је 2003. године.

Српски бизнисмен је и раније имао проблема са бугарским правосудним органима. Осуђиван је да је, својом пирамидалном банком, попут Језде и Дафине у Србији, у Бугарској оштетио око 80.000 штедиша.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи