Читај ми!

Ухапшен бивши припадник ОВК

Бивши члан ОВК ухапшен, по налогу Србије у Швајцарској. Чека се одлука о изручењу. Сумња се да је ухапшени умешан у отмицу око 150 људи и убиство најмање 50 особа 1999. године.

Бивши припадник албанске оружане групе с југа Србије ухапшен је по захтеву Београда у Швајцарској, због повезаности с ратним злочином, преносе швајцарски медији, позивајући се и на швајцарску Савезну службу за правосуђе и полицију (ФОЈ).

"Он је осумњичен да је починио ратне злочине као припадник ОВК. Траже га српске власти, и он сада у притвору чека одлуку о изручењу", рекао је представник ФОЈ Фолко Гали, који није навео име осумњиченог, обајвљено је на сајту Еxpatica.

Додаје се да је "локална новинска агенција Прешева "Јоне" идентификовала осумњиченог као Шемси Нухију" и да је он одбио да буде изручен Србији.

Швајцарске власти, ипак, разматрају захтев за изручење, навео је Гали и додао да ухапшени има право жалбе.

Предмет у вези с којим се поступа јесте ратни злочин против српских цивила 1999. у Гњилану, пише сајт. Сматра се да је ухапшени био члан једне албанске оружане групе за коју се тврди да је отела око 150 људи и убила најмање 50 на крају рата, на Косову 1999. године.

Према захтеву за изручење, оптужени има држављанство Србије. Представник ФОЈ Гали навео је да је ухапшени легално живео у граду Вевеју у Швајцарској и да нема држављанство Швајцарске.

"Документација коју је Београд доставио 8. марта је потпуна. Сада је на нама да проверимо да ли су испуњени сви услови за изручење", рекао је представник ФОЈ, преноси швајцарски лист 24 сата.

Даље лист тумачи да Берн не може одбити изручење ухапшеног Србији, јер је Швајцарска, као и Србија, потписница Европске конвенције о екстрадицији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи