Ухапшени због илегалне трговине лековима

Крагујевачка полиција ухапсила више особа које су нелегалном куповином и продајом лекова оштетили веледрогерије за пола милиона евра, а буџет Србије за више од 150.000 евра.

У сарадњи са Пореском полицијом, крагујевачка криминалистичка полиција ухапсила је више особа које су на подручју централне и западне Србије куповале и продавале лекове "на црно".

Ухапшени су сувласници здравствене установе - апотеке "Свети Василије Острошки" у Крагујевцу Наташа Јовановић (46), Ангелинка Радивојевић (39) и Горан Ратинац (52), затим Татјана Глишић (40) из Параћина и Иво Гребовић (61), власник књиговодствене агенције "Гребовић" у Крагујевцу.

Они ће током дана бити спроведени истражном судији Вишег суда у Крагујевцу, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Због истог кривичног дела, кривичном пријавом су обухваћени Новопазарци Мирсад Јандрић (46), власник апотеке "Хигија", Селмо Садовић (50), власник апотеке "Медикамент" и Аједин Шкријељ (51), власник апотеке "А-фарм", као и Бесим Мујовић (53), власник апотеке "Сани-фарм" у Тутину и Вера Лучић (49), власница апотеке "Центар-фарм" у Мрчајевцима код Чачка.

Сувласници апотеке "Св. Василије Острошки" терете се и за кривично дело пореске утаје, а већина осумњичених и за фалсификовање службене исправе.

Постоје основи сумње да су Наташа Јовановић, Ангелинка Радивојевић и Горан Ратинац, 2010. године од веледрогерија из Србије набавили већу количину разних лекова и медицинских медикамената, вредности преко 500.000 евра.

Добављачима достављену робу никада нису платили, већ су је продали Татјани Глишић и власницима апотека Мирсаду Јандрићу, Селму Садовићу, Аједину Шкријељу, Бесиму Мујовићу и Вери Лучић, као и другим купцима, на чијој идентификацији полиција интензивно ради.

Наведене лекове купцима су продавали без евидентирања у пословним књигама предузећа, а да би "покрили" илегално пословање, преко књиговодствене агенције "Гребовић" накнадно су фалсификовали документацију. Купљене лекове власници апотека су такође продавали "на црно", без издавања рачуна и вођења било какве евиденције.

Поред 500.000 евра, за колико су оштећене веледрогерије, буџет Републике Србије је, на име необрачунатог и неисплаћеног пореза, оштећен за више од 150.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи